Μισές δουλειές στην Πλατεία Ελευθερίας

Η Συντονίστρια του Έργου Πλατείας Ελευθερίας Αγνή με γραπτή δήλωση της αναφέρει ότι την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 έγινε περιήγηση των εμπλεκομένων φορέων στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια  της οποίας έγινε αξιολόγηση της εξέλιξης του έργου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και τόσο ο Δήμος Λευκωσίας, όσο και ο Αρχιτέκτονας κατέληξαν σε σειρά αυστηρών οργανωτικών μέτρων, τα οποία προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

 Η κ. Πετρίδου επαναλαμβάνει ότι εντός Ιανουαρίου θα δοθεί πρόσβαση στο κοινό δια μέσου της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας και θα ανοίξει η οδός Κωστάκη Παντελίδη για πρόσβαση για τα αυτοκίνητα, προσθέτει πως η γέφυρα δεν θα δοθεί στο κοινό σε όλη την έκτασή της επειδή τα δείγματα του δυτικού στηθαίου δεν ικανοποίησαν τεχνικά και πλέον προχωρούμε σε πρόσληψη από το εξωτερικό εξειδικευμένου οίκου για την κατασκευή του, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας.

Για τον ίδιο λόγο, η κατασκευή των μαρμάρινων γλυπτών που θα τοποθετηθούν στα υδάτινα στοιχεία, κατασκευάζονται και αυτά στο εξωτερικό, συνεχίζει και αναφέρει ότι οι εργασίες ολοκλήρωσης της γέφυρας προχωρούν και οποιοσδήποτε επισκεφθεί το εργοτάξιο θα δει με τα ίδια του τα μάτια έντονη διεξαγωγή εργασιών, με περισσότερους από 120 εργάτες να εργάζονται κάθε  μέρα.

Η κ. Πετρίδου παρατηρεί τέλος ότι η πρόοδος κατασκευαστικών έργων δεν αξιολογείται, ούτε σε ανοικτές συζητήσεις ούτε μέσω δημοσιευμάτων. Υπάρχει Νόμος περί δημοσίων συμβάσεων ο οποίος καθορίζει σε ποια όργανα πρέπει να συζητούνται τα συγκεκριμένα θέματα και να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ
Τι σημαίνει το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, πώς επηρεάζει το εμπόριο-Παγκόσμια ανησυχία
ΒΙΝΤΕΟ: Μικρό πλοίο πλησίασε το φλεγόμενο σκάφος και κατέσβησε την πυρκαγιά
Θλίψη στην ιατρική κοινότητα... Έφυγε από τη ζωή ο δρ. Άλκης Πιερίδης σε ηλικία 81 ετών
«Ισοπεδώσαμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»-Πώς οι ΗΠΑ «έπιασαν στον ύπνο» την Τεχεράνη
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισοπεδώθηκαν κτίρια από την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Στους 86 οι τραυματίες
Συνεδριάζει η Επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών COBRA μετά τις επιδρομές ΗΠΑ στο Ιράν
Ερωτήματα για την κατάσταση των πυρηνικών του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στο Φορντό μετά τα αμερικανικά πλήγματα