Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν χτες στη Γερμανία

Οι ερευνητές δεν συγκέντρωσαν «επαρκή στοιχεία» που θα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς μια επίθεση ή ότι ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Έξι αιτούντες άσυλο από τη Συρία, που συνελήφθησαν χθες καθώς υπήρχαν σε βάρος τους υποψίες ότι προετοίμαζαν μια επίθεση στη Γερμανία, αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα ελλείψει επιβαρυντικών στοιχείων, έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Φρανκφούρτης, στη δυτική Γερμανία.

Οι ερευνητές δεν συγκέντρωσαν «επαρκή στοιχεία» που θα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς μια επίθεση ή ότι ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας.

Χθες Τρίτη, η εισαγγελία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη των ανδρών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων και εφόδων που διεξήχθησαν παράλληλα σε 8 διαμερίσματα σε 4 πόλεις: το Κάσελ (κεντροδυτική Γερμανία), το Ανόβερο (βόρεια), την Έσση (δυτικά) και τη Λειψία (ανατολικά).

Οι έξι άνδρες, ηλικίας 20 έως 28 ετών, έφθασαν στη χώρα το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2014 και Σεπτεμβρίου του 2015.

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται