ΒΙΝΤΕΟ: Η Θεία Λειτουργία στη νοηματική γλώσσα

Με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στη Λακατάμεια, η θεία λειτουργία της Κυριακής.

Με αυτό τον τρόπο η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινης έδωσε την ευκαρία στα άτομα με προβλήματα ακοής, όταν εκκλησιάζονται, να μπορούν να συμμετάσχουν στα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας.

Η διερμηνεία έγινε από Θεολόγο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, γνώστη της νοηματικής γλώσσας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε πρόγευμα στους εκκλησιαζόμενους κωφούς στην διάρκεια του οποίου έγινε συζήτηση και ανάπτυξη διαφόρων θεμάτων που αφορούν στην πνευματική ζωή των χριστιανών.

Στόχος και σκοπός της Ιεράς Μητροπόλεως είναι να δίνει την ευκαιρία, τουλάχιστον μία φορά το μήνα και με την προοπτική να γίνεται σε πιο τακτά διαστήματα, στα άτομα με προβλήματα ακοής να εκκλησιάζονται στον εν λόγω ναό και να έχουν την ίση ευκαιρία συμμετοχής στη Θεία Λειτουργία με τους υπολοίπους χριστιανούς.

Δειτε Επισης

Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ