Ν. Κατσουρίδης: Πρέπει να υπάρξει οριστική ρύθμιση της σχέσης μου με το κόμμα

Μόνο αφού πρώτα ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ιδιότητάς του στο ΑΚΕΛ, αφού δηλαδή πρώτα επανεξεταστεί η ποινή της επ’ αόριστο αποβολής την οποία εκτίει τα τελευταία δυόμιση χρόνια και υπάρξει αποκατάστασή του στο κόμμα, θα ταχθεί ανοικτά και θα εργαστεί υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης.
 
Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο ίδιος ο κ. Κατσουρίδης μιλώντας στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του «Άλφα», επισημαίνοντας πως αποτελεί άλλο ζήτημα το τι θα ψηφίσει.
 
«Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ιδιότητάς μου για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε παραπέρα ενέργεια. Πρέπει να υπάρξει οριστική ρύθμιση της σχέσης μου με το κόμμα. Είναι άλλο ζήτημα το τι θα ψηφίσω».
 
 «Αυτό προνοείται από το Καταστατικό, έπρεπε να εξεταστεί στον ένα χρόνο και τώρα είμαστε στα δυόμιση χρόνια. Υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, την οποία πρέπει να γνωρίζω, ανεξάρτητα του τι θα κάνω όταν θα ξεκαθαριστεί η αβεβαιότητα», υπέδειξε ο Νίκος Κατσουρίδης.
 
«Πέστε ότι η απόφαση είναι αρνητική. Είναι πλέον θέμα δικό μου τι θα κάνω. Αν είναι θετική η αποκατάσταση, που σημαίνει μέλος του κόμματος με πλήρη ιδιότητα, τότε είναι αυτονόητο από την ιδιότητα και σε δεσμεύει η ιδιότητα», εξήγησε ο  κ. Κατσουρίδης.  Ότι δηλαδή, σε περίπτωση αποκατάστασης εκ των πραγμάτων θα βρεθεί στο πλευρό του υποψηφίου που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ.
 
Ο Νίκος Κατσουρίδης υπέδειξε πως αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της αποκατάστασης του ή όχι, υπάρχουν ζητήματα τα οποία έχει συζητήσει με το ΑΚΕΛ, που δεν θα φέρουν το αναμενόμενο όφελος στην όλη προσπάθεια(σ.σ. στήριξης από τον ίδιο του Σταύρου Μαλά).
 
«Η προσπάθεια αυτή έχει ένα στόχο. Ο στόχος αυτός θα εξυπηρετηθεί κατά τη γνώμη μου αν υπάρξει ξεκαθάρισμα της ιδιότητας.
 
Δεν είναι θέμα λόγων εγωιστικών και γοήτρου, αλλά γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα τα οποία έχω εξηγήσει κατ’ επανάληψη, τα οποία θα κάνουν μια τέτοια κίνηση αποδοτική. Διαφορετικά θεωρώ πως η απόδοση αυτής της κίνησης δεν θα είναι η αναμενόμενη», υπογράμμισε.  
 
 

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ