Δεσμεύεται η περιουσία Τσοχατζόπουλου

Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, η εκδίκαση της υπόθεσης για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Σύμφωνα με την τελεσίδικη ετυμηγορία της Δικαιοσύνης δεσμεύεται η περιουσία του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου και επιδικάζεται αποζημίωση προς το Δημόσιο ποσού της τάξης των 1.570.000 ευρώ , εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο «χρεώθηκε» στον πρώην υπουργό.
 
Ο Ειδικός Εφέτης, μετά από τρεις συνεδριάσεις, αποφάσισε τη δήμευση όλης της περιουσίας του κ. Τσοχατζόπουλου, αποδέσμευσε, ωστόσο, τρία ακίνητα της κόρης του Αρετής καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ.
 
Αποδεσμεύονται επίσης  τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει η κυρία Βίκυ Σταμάτη.
 
Σήμερα το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα μεταχθεί στις φυλακές Χαλκίδας για να εκτίσει τη νέα του ποινή ενώ η Αρετή Τσοχατζοπούλου θα κρατηθεί στις φυλακές Ελαιώνα όπου θα μεταφερθεί και η κ. Σταμάτη προκειμένου να παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται μέχρι την αποφυλάκισή της. Σημειώνεται, δε, ότι η κ. Σταμάτη κατέθεσε χθες αίτημα διαζυγίου από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Δασκάλα στις ΗΠΑ κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση
Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία
Συνελήφθη ο δήμαρχος του Νιούαρκ-Διαμαρτυρόταν για τη λειτουργία κέντρου κράτησης μεταναστών
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου που βίασε 16χρονη με νοητική υστέρηση στην Πάτρα
Τριμερής Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ στο τρένο προς το Κίεβο
Συνελήφθη 43χρονος εργολάβος για το θανατηφόρο εργατικό σε οικοδομή στη Λεμεσό
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι
Απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών η Μάργκοτ Φριντλέντερ, μια από τις πιο γνωστές επιζήσασες του Ολοκαυτώματος