Φωτοβολίδα καρφώθηκε σε γυναίκα στα Εξάρχεια - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της γυναίκας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά το τέλος της μαζικής πορείας του Πολυτεχνείου.

Η γυναίκα η οποία δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι, νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ενώ χθες βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση .
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δέχθηκε χτύπημα από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της, όπως άλλωστε φαίνεται και στο σοκαριστικό βίντεο από το περιστατικό. 

Το βίντεο, από το πρακτορείο Euronews, καταγράφει τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές μετά τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας. Η δικηγόρος ακούγεται να σφαδάζει, με τη φωτοβολίδα να έχει καρφωθεί στο αριστερό της γόνατο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνεχίζει να καίει για περίπου ένα λεπτό!Αρχικά, προσπάθησαν να σβήσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια.

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Τα επεισόδια άρχισαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας όταν μικρές ομάδες αντιεξουσιαστών συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας στους δρόμους γύρω και μέσα στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου - λάμψης ενώ οι αντιεξουσιαστές, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο, τον χώρο του Πολυτεχνείου, πραγματοποιούσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες.
 

Παρά και τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας, που κινδυνεύει να χάσει το γόνατό της - Συνελήφθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός

Μπορεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας να εκτιμούν πως τα μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ήταν επιτυχημένα, καθώς δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας των περίπου 11.000 ατόμων και τα έκτροπα  περιορίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως οι εκατοντάδες μολότοφ, ο πετροπόλεμος και κυρίως ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου δημιουργούν πολλά ερωτήματα. 


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα προσήχθησαν και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι 23 νεαροί, ενώ υπήρξαν και 16 συλλήψεις.  Οι συλληφθέντες θεωρούνται «βαριά ονόματα» στο χώρο των λεγόμενων μπαχαλάκηδων και ουσιαστικά ήταν από αυτούς που οργάνωσαν και πρωταγωνιστούσαν στα επεισόδια. 

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν εννιά Έλληνες, δύο Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός. 

Δειτε Επισης

Πέθανε η 44χρονη που έπαθε ανακοπή στο κέντρο του Ηρακλείου μπροστά στο παιδί της
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μπροστά στα μάτια του παιδιού της έπαθε ανακοπή η 44χρονη στο Ηράκλειο-Σε κρίσιμη κατάσταση
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»