Σημαντική η επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου στην Κύπρο, λέει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου στην Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης , προσθέτοντας πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Αιγύπτιου προέδρου στην Κύπρο .

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εγκαινίων του πάρκου της εφημερίδας «Ταχυδρόμος της Πάφου» και της ιστοσελίδας “www.taxidromos24.com, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως  στόχος μέσα από αυτές τις επισκέψεις είναι  η θεσμοθέτηση τους σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων αλλά και της συμμετοχής των υπουργικών συμβουλίων.

Δηλαδή όπως επεξήγησε,   να γίνονται τακτικές συναντήσεις σε επίπεδο υπουργικών συμβουλίων, έτσι ώστε μέσα από την συζήτηση και μέσα από κοινές δράσεις, να δούμε συνέχισε,  “πως μπορούμε να ανταποκριθούμε και να αντιμετωπίσουμε προσκλήσεις που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουμε”.

Επιπρόσθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως από εκεί και πέρα αυτή η συνάντηση έχει και μια ιδιαίτερη σημασία λόγω και των εξελίξεων στο Λίβανο. 

Αντιλαμβάνεστε σημείωσε, “ ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς του  προέδρου της Αιγύπτου” προσθέτοντας πως είναι σε επαφή με όλα τα μέρη που ενδιαφέρονται ενώ την ίδια στιγμή υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Εκτίμησε ακόμη πως ενδεχομένως    τις αμέσως επόμενες μέρες να υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία για να δούμε πως μέσα ενδεχομένως από κοινές πρωτοβουλίες, μπορούμε να οδηγηθούμε σε λύσεις που θα είναι προς όφελος και του Λιβάνου και όλων των κρατών της περιοχής, κατέληξε .
 

Δειτε Επισης

Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ