Χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία το ρωσικό σχέδιο απόφασης για τα χημικά στη Συρία

Το ρωσικό σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της εντολής της ομάδας που ερευνά ποιος ευθύνεται για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνταν κατ' ελάχιστον για να εγκριθεί.
 
Η εντολή του λεγόμενου Κοινού Μηχανισμού Έρευνας (JIM) του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), ο οποίος είχε επιρρίψει στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις την ευθύνη για μια επίθεση με τη χρήση του απαγορευμένου νευροτοξικού αερίου σαρίν την 4η Απριλίου, επρόκειτο να εκπνεύσει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Το ρωσικό σχέδιο έλαβε τέσσερις θετικές ψήφους, επτά αρνητικές ενώ τα τέσσερα κράτη μέλη του ΣΑ απείχαν.
 
Για να εγκριθεί μια απόφαση πρέπει να λάβει τουλάχιστον εννέα ψήφους και να μην ασκηθεί βέτο από κάποιο από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία). Η Ρωσία είχε ασκήσει νωρίτερα βέτο στο αμερικανικό σχέδιο απόφασης για το ίδιο θέμα.

Δειτε Επισης

Σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική 90χρονη που παρασύρθηκε από όχημα ενώ επιχειρούσε να διασταυρώσει
Εντοπίστηκαν πιστόλι και φυσίγγια σε ανοικτό χώρο παρά τον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας
Στο ΤΑΕ Αρχηγείου με τον δικηγόρο του για ανακριτική κατάθεση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε εν κινήσει οχήματα σε Δερύνεια και Πρωταρά
Εντός δύο εβδομάδων η απόφαση Τραμπ για Ιράν-Δίνει περιθώριο στη διπλωματία, συνάντηση στην Ελβετία
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν
Πυρκαγιά σε κυλίνδρους οξυγόνου στον Στρόβολο-Εκκενώθηκε πολυκατοικία
Οι ΗΠΑ αποσύρουν δεκάδες αεροσκάφη από βάση στο Κατάρ
LIVE: Προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί ο Κατς-«Τιμωρούμε το Ισραήλ αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Χαμενεΐ