Οργή Ερντογάν κατά ΝΑΤΟ - Απέσυρε στρατεύματα από άσκηση

Aπόσυρση της Τουρκίας από άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικαλούμενος  ένα νορβηγικό πίνακα με εχθρικούς στόχους στον οποίο υπήρχε, όπως υποστήριξε, φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και το δικό του όνομα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στη Νορβηγία προέκυψε ένα θέμα όταν ανήρτησαν  έναν πίνακα των εχθρών. «Σε αυτόν τον πίνακα υπήρχε φωτογραφία του Ατατούρκ και στην άλλη πλευρά το όνομά μου. Αυτοί ήταν στο στόχαστρο», είπε προσθέτοντας πως την ώρα που αυτό έγινε γνωστό, ο Αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας και ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ, τον κάλεσαν και τον ενημέρωσαν ότι πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, ότι συμμετέχουν με 40 στρατιώτες και ότι αποφάσισαν να τους αποσύρουν.

«Απάντησα και βέβαια να το κάνετε άμεσα μην περιμένετε καθόλου. Ακόμη κι αν αποσυρθούν οι εν λόγω στόχοι, να αποσυρθούν άμεσα οι 40 στρατιώτες μας. Δεν έχει νόημα τέτοια συμμαχία και τέτοιoı σύμμαχοι», είπε ο Ταγίπ Ερντογαν.

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Τραμπ-«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα»
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία
Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Πανηγυρισμοί ΗΠΑ για τη συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού-Τι περιλαμβάνει το deal των 600 δισ. με Σαουδική Αραβία