Πεντακόσιοι νέοι και νέες ανέκριναν Αναστασιάδη και Υπουργούς (pics)

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε σήμερα το 2ο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για καθιέρωση της Ημέρας του Πολίτη.  
 
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εξέφρασε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, την ικανοποίησή του για τον νέο αυτό θεσμό, που κατατάσσει τη χώρα μας στις υψηλότερες βαθμίδες της ΕΕ.  
Ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομία, λέγοντας ότι περάσαμε δύσκολα προ πενταετίας όταν η χώρα πλησίασε τα όρια της χρεοκοπίας, για να σημειώσει ότι «σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση όπως με πληροφορεί ο Υπουργός Οικονομικών, οι δείκτες ανάπτυξης της οικονομίας να έχουν φτάσει το 3,9%, έναν από τους υψηλότερους δείκτες στην ΕΕ και νομίζω είναι κάτι που μπορεί όλους να μας κάνει περήφανους».  
Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα, ιδιαίτερα τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους. «Οι ρυθμοί ανάπτυξης μπορεί να είναι αριθμοί, αλλά οι αριθμοί μεταφράζονται σε ενέργειες, σε δράσεις, σε θέσεις δουλειάς. Η οικονομία όπως αντιλαμβάνεστε είναι ένας κύκλος κι αν υπάρχουν νέες εταιρείες που εγγράφονται ή νέα γραφεία που λειτουργούν, σημαίνει θα πρέπει να υπάρξουν και οι ανάλογοι λειτουργοί για να τα ενεργοποιήσουν. Την ίδια ώρα βεβαίως, ο κύκλος της οικονομίας δίνει την ευχέρεια να πάνε όλες οι συνδεδεμένες με τον τουρισμό υπηρεσίες καλά, εάν πάει η ναυτιλία καλά, σημαίνει όλες οι συνδεδεμένες με τη ναυτιλία υπηρεσίες, είτε λέγονται υποστατικά εργασίας, είτε λέγονται προσωπικό, είτε λέγονται επιστημονικοί συνεργάτες, κοκ» ανέφερε ο Πρόεδρος.    
Στο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο διοργανώνεται από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, συμμετείχαν πέραν των 500 νέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς διεξάγεται μια συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και να υποβάλουν ερωτήσεις και απόψεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού.  
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν στη στήριξη της απασχόλησης των νέων, της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας και της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία. Οι συμμετέχοντες επέδειξαν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα οικονομίας, επενδύσεων και άμυνας, και άκουσαν τους σχεδιασμούς των Υπουργείων για το ΓεΣΥ, τη μείωση των οικιακών αποβλήτων, την πάταξη της διαφθοράς και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς για την εξωτερική πολιτική για την περίοδο 2018-2023.  
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα