Χωρίς Κατσουρίδη οριστικά στην τελική ευθεία ο Μαλάς

Χωρίς τον Νίκο Κατσουρίδη στο πλευρό του, παρά την περί του αντιθέτου φημολογούμενη δική του θέληση, φαίνεται ότι θα πορευθεί οριστικά στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές, ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ υποψήφιος, Σταύρος Μαλάς.
 
Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί η σχετική απάντηση που ο κ. Μαλάς έδωσε σήμερα το πρωί ερωτηθείς επί του θέματος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.
 
Σημειώνοντας πως ο Νίκος Κατσουρίδης είναι πολύ καλός του φίλος, ο Σταύρος Μαλάς υπέδειξε πως ο κ. Κατσουρίδης έχει εκφράσει τη διάθεση όποτε θέλει να επικοινωνεί μαζί του, να τον επισκέπτεται και να τον συμβουλεύεται.
 
«Θα πρέπει να πάρει τις δικές του αποφάσεις αν θέλει να εμπλακεί και να πάρει θέση στις προεδρικές με δημόσιες τοποθετήσεις. Είναι δικό του θέμα αυτό», επισήμανε ο κ. Μαλάς, λέγοντας πως συνομίλησαν ακόμη και χθες για κοινωνικούς λόγους.
 
Όπως έχει προαναφερθεί, ο Σταύρος Μαλάς επιδίωξε να έχει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στο πλευρό του τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας στις προεδρικές εκλογές του 2013.
 
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό, μιας και ο Νίκος Κατσουρίδης θ’ αποδεχόταν πιθανή επάνοδό του στην ενεργό πολιτική δράση δίπλα από τον κ. Μαλά, εάν και εφόσον το ΑΚΕΛ προχωρούσε πρώτα σε αποκατάστασή του στο κόμμα, επανεξετάζοντας την ποινή της επ’ αόριστου αναβολής που του επέβαλε και την οποία εκτίει από τον Μάιο του 2015.
 
Κάτι που η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν είναι διατεθειμένη να πράξει άμεσα, παραπέμποντας μια τέτοια πιθανή εξέλιξη για μετά τις προεδρικές εκλογές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Χωρίς αποκατάσταση δεν έχει… Κατσουρίδη
 

Δειτε Επισης

Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ