Ενεργοποιείται ο Πρόεδρος για το θέμα κατοχύρωσης χαλουμιού

Η Παγκύπρια Εταιρεία Αιγοπροβατοτρόφων και η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων είχαν σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον οποίον ζήτησαν επίσπευση ολοκλήρωσης του φακέλου για την καταχύρωση του χαλουμιού ως Προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
 
Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι "ο Πρόεδρος θα ξεκινήσει άμεσα τις επαφές του με την Επιτροπή. Θα αποσταλεί άμεσα επιστολή προς τον κ. Γιούνκερ στις επόμενες ημέρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια θα επιχειρήσει να δει τον κ. Γιούνκερ μέσα Δεκεμβρίου που υπάρχει το ευρωπαϊκό συμβούλιο κι εκεί θα προσπαθήσει να πείσει την Επιτροπή".
 
Ο Υπουργός ανέφερε ότι κατά την συνάντηση, ο Πρόεδρος έχει κάνει μια ενημέρωση γενικά με την πορεία του φακέλου μέχρι σήμερα, έχει διαβεβαιώσει τους ποιμνιοτρόφους ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αποσυρθεί ο φάκελος που έχει κατατεθεί για κατοχύρωση του χαλουμιού και έχει εξηγήσει ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα με το άνοιγμα του κανονισμού της πράσινης γραμμής.
 
"Υποσχέθηκε ότι θα επιχειρήσει να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και να κατοχυρωθεί το χαλούμι το συντομότερο δυνατό, και εννοώ πριν εκπνεύσει αυτή η θητεία του Προέδρου", πρόσθεσε.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»