Ξεπέρασαν τις εκατό χιλιάδες οι πολίτες που ψηφισαν στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Χαμόγελα έχει σκορπίσει στα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών η ανταπόκριση των πολιτών. Λίγο μετά τη 1μμ η συμετοχή έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων, ενώ στις 16:30 αυτοί που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 146.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.
 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και ο κ. Αλιβιζάτος. Ομαλά εξελίσσεται η ψηφοφορία και στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού.
Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα στο 90% των εκλογικών τμημάτων ενώ όλες οι κάλπες είχαν ανοίξει μέχρι τις 9.30πμ. Οι επιτελείς της επιτροπής Αλιβιζάτου βρίσκονται σε ετοιμότητα  για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.
Οι κάλπες άνοιξαν όπου υπήρχαν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι υποψηφίων αρχηγών και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ (με την προσθήκη μίας ώρας όπου κριθεί απαραίτητο και στην Αθήνα λόγω μαραθωνίου).
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ.
Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις.
Να θυμίσουμε ότι στη διαδικασία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και άλλες, μικρότερες συλλογικότητες του κεντρώου χώρου ενώ την ψήφο διεκδικούν εννέα υποψήφιοι: Ν. Ανδρουλάκης, Κ. Γάτσιος, Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καμίνης, Γ. Μανιάτης, Απ. Πόντας, Γ. Ραγκούσης και Δ. Τζιώτης.

Σε περίπτωση που κανείς από τους εννέα δεν καταφέρει να ξεπεράσει το 50%+1 των ψήφων, θα διεξαχθεί, την επόμενη Κυριακή δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έγιναν δύο τηλεοπτικά debate στα οποία ως κύρια θέματα αντιπαράθεσης αναδείχθηκαν η διαδικασία ενοποίησης του νέου πολιτικού φορέα και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα το οποίο θα ακολουθήσει, και ειδικότερα οι σχέσεις του με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φαβορί για την πρώτη θέση είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Φώφη Γεννηματά με τους κ. Ανδρουλάκη, Θεοδωράκη και Καμίνη να διεκδικούν τη δεύτερη θέση ενώ σημαντικό θα αποδειχθεί για το αποτέλεσμα και το μέγεθος της συμμετοχής.
 
Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα