Τα μαζεύει ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα - «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

Τη λύπη του, για το γεγονός ότι οι δηλώσεις του, σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο Καταλανικό ζήτημα, παρερμηνεύτηκαν, εξέφρασε ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ισπανίας σημειώνει ότι οι ερμηνείες που δόθηκαν στη συνέντευξη του Πρέσβη «ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές αρχές».

Επιπλέον, εκφράζει τις ευχαριστίες της για δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.

 «Οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και θα προσπαθήσουμε σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνουμε την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πρεσβείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρέσβης της Ισπανίας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ισπανία, μετά το πέρας της οποίας δήλωσε: «Η συμπεριφορά του δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους του επιπέδου του. Είναι εντελώς εκτός γραμμής (totally out of line). Δεν επιθυμούμε να διαταραχθούν οι σχέσεις μας. Ελπίζουμε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό να μην προκαλέσει βλάβη στις πολύ καλές σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Δειτε Επισης

Ζευγάρι Ελλήνων στην Αλβανία βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του-Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης
Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου
Νονός κατηγορείται ότι βίαζε το βαφτιστήρι του επί τρία χρόνια -Ακόμη δύο καταγγελίες εις βάρος του
Τη δημιουργία σταθμού προσαιγιάλωσης οπτικών ινών στην Κρήτη ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ
Οι παράγοντες που έλαβε υπόψη του το δικαστικό Συμβούλιο για την αποφυλάκισή του Μιχαλολιάκου
Δεκαοκτάχρονος στην Κρήτη κατήγγειλε τον νονό του για ασελγείς πράξεις σε βάρος του όταν ήταν ανήλικος
Μητέρα, γιαγιά και εγγόνια παρασύρθηκαν από όχημα στην Ελλάδα-Σε κρίσιμη κατάσταση πεντάχρονος
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Συνελήφθη άλλος ένας για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη
Αυτοί είναι οι οκτώ της εγκληματικής οργάνωσης για συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia