Χωρίς αποκατάσταση δεν έχει… Κατσουρίδη

Δεν τίθεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θέμα επανόδου και ενεργούς εμπλοκής του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΑΚΕΛ, πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Κατσουρίδη, στον εν εξελίξει προεκλογικό αγώνα και συγκεκριμένα παρά το πλευρό του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά.
 
Αυτό ξεκαθαρίζουν καλά ενημερωμένες πηγές στον Reporter, υπό το πρίσμα των πληροφοριών που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον Σταύρο Μαλά και το επιτελείο του να στήνουν γέφυρες με τον κ. Κατσουρίδη, προκειμένου να συμπαραταχθεί και ν’ αναλάβει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου.
 
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κατσουρίδης ήταν ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κ. Μαλά στις προεδρικές εκλογές του 2013, και όπως εκτιμάται ενδεχόμενη επανεμφάνισή του στο πλευρό του υποψηφίου είναι ικανή να προσδώσει νέα δυναμική στην προσπάθεια για ευόδωση του στόχου εισόδου στον δεύτερο γύρο αρχικά, και εν συνεχεία διεκδίκησης με αξιώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
Όπως υποδεικνύουν στον Reporter καλά ενημερωμένες πηγές, μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Κατσουρίδης να έχει αποκοπεί από το κόμμα ως αποτέλεσμα της ποινής επ’ αόριστου αποβολής την οποία εκτίει από τον Μάιο του 2015, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρά ερείσματα ανάμεσα σε μεγάλη μερίδα της βάσης του ΑΚΕΛ, η αξιοποίηση της οποίας θα μπορούσε να συμβάλει καταλυτικά στο να κερδηθεί-μεταξύ άλλων- το υψίστης σημασίας στοίχημα της συσπείρωσης του κόμματος.
 
Παράλληλα, αναγνωρίζεται από τους πάντες-ή σχεδόν τους πάντες- η τεράστια εμπειρία που διαθέτει ο κ. Κατσουρίδης σε ό,τι αφορά εκλογικές μάχες και το πώς αυτές κερδίζονται, καθώς και η… δυνατότητά του να προσελκύσει ψηφοφόρους πέραν από αυτούς του χώρου του ΑΚΕΛ.
 
Παρ’ όλα αυτά, και παρόλο που ο ίδιος ο Νίκος Κατσουρίδης σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του δεν απέκρυψε πως είχε συζητήσεις με τον Σταύρο Μαλά και το ΑΚΕΛ-τονίζοντας ταυτόχρονα και ουδόλως τυχαία την πολυπλοκότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος-, το σενάριο να τον δούμε στις επάλξεις του προεκλογικού αγώνα του κ. Μαλά, θεωρείται αυτή τη στιγμή απομακρυσμένο έως απίθανο.
 
Και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, από τη στιγμή που η ηγεσία του ΑΚΕΛ αρνείται ν’ ανοίξει πριν από τις προεδρικές εκλογές το κεφάλαιο επανεξέτασης της ποινής επ’ αόριστου αποβολής που επεβλήθη στον Νίκο Κατσουρίδη, παραπέμποντας για κάτι τέτοιο για μετά τις Προεδρικές.
 
Μια φόρμουλα, που όπως πληροφορούμαστε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, αφού μια ενδεχόμενη επιστροφή του χωρίς να προηγηθεί η αποκατάστασή του στο κόμμα, δεν θα είχε ουσιαστικό νόημα και θα εδραζόταν σε μη στερεά θεμέλια.        
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Καταστατικό του ΑΚΕΛ, για οποιαδήποτε ανάλογη ποινή επιβάλλεται, προβλέπεται επανεξέτασή της ένα χρόνο μετά την επιβολή της. Ωστόσο, στην περίπτωση του Νίκου Κατσουρίδη, και παρόλο που παρήλθαν σχεδόν δυόμιση χρόνια, δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.
 

Δειτε Επισης

Συγκινητικό βίντεο με γυναίκα που αγκαλιάζει τον δότη που της έσωσε τη ζωή-«Ήμουν έτοιμη να φύγω...»
Καταδικάστηκε για βόμβα, πέρασε αστυνομικός και κόπηκε στο παρά πέντε-Δικαστική κατσάδα σε Αστυνομία
Μπούκαραν με όπλο σε οικία στον Μούτταλο, επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες και έκλεψαν χρηματικό ποσό
Στις Βρυξέλλες για το κράτος δικαίου ο υπουργός Εξωτερικών
Ανακουφισμένοι από τις εξαγγελίες ΠτΔ οι πολύτεκνοι-Αναμένουν επαναφορά ωφελημάτων που αποκόπηκαν
Τορπιλίζει την προσπάθεια και κάνει τον Κινέζο-Πώς διαχειρίζεται την κριτική από το εσωτερικό ο Τατάρ
Εξάμηνο τεχνολογικής ανάπτυξης για την Κύπρο-Τα χρονοδιαγράμματα για ψηφιακό πολίτη και ταυτότητα
Έδειξε παραλήψεις ο θανατικός ανακριτής για τον Δικαστή Σατολιά-Έχασαν τον δρόμο, δεν μετέφεραν απινιδωτή
Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία