Βάζει και την Ε.Ε. στην εξίσωση της επιβολής «δασμών» η Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει δασμούς στα προϊόντα που αποστέλλονται στα κατεχόμενα για τους εγκλωβισμένους, ενώ στην μία το μεσημέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά την οποία τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Ντουσκ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για την απόφαση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, ενώ το βράδυ της Πέμπτης 19 του μηνός, στο πλαίσιο του δείπνου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος όχι απλώς θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά θα συζητηθούν και συγκεκριμένες ενέργειες ανατροπής της απόφασης των Τούρκων.    
 
Νωρίτερα σήμερα, σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), και κληθείς να σχολιάσει το όλο θέμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «κύριο μέλημα και πρωταρχικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε, και θεωρούμε ότι μπορούμε να το πράξουμε μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας να μην λείπει τίποτε από τους εγκλωβισμένους από αυτό που τους αποστέλλετο και έχει απαγορευθεί με την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος».
 
«Για τον σκοπό αυτό», είπε, «είμαστε σε συνεχή επαφή με τους κοινοτάρχες των χωριών όπου ζουν οι εγκλωβισμένοι μας για να διασφαλίσουμε το συγκεκριμένο θέμα».
 
Αναφορικά με τις ενέργειες για ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης, ανέφερε ότι οι ενέργειες από την μια θα συνεχιστούν προς τα Ηνωμένα Έθνη και από την άλλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
«Οι ενέργειες στόχο θα έχουν την Τουρκία η οποία είτε υιοθέτησε την εν λόγω απόφαση, είτε συνηγόρησε για την εν λόγω απόφαση είτε αποφάσισε να προχωρήσει η συγκεκριμένη απόφαση», σημείωσε.
 
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι ενέργειες που αφορούν την Τουρκία θα επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο .
 
Ο Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι την ίδια στιγμή θα κινηθούμε και σε άλλα επίπεδα, «υπάρχουν τρόποι και συγκεκριμένες σκέψεις οι οποίες δεν θα ανακοινώνονται κατ’ ανάγκη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, σημείωσε, είναι η αποτελεσματικότητά τους».
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος