Βάζει και την Ε.Ε. στην εξίσωση της επιβολής «δασμών» η Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει δασμούς στα προϊόντα που αποστέλλονται στα κατεχόμενα για τους εγκλωβισμένους, ενώ στην μία το μεσημέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά την οποία τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Ντουσκ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για την απόφαση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, ενώ το βράδυ της Πέμπτης 19 του μηνός, στο πλαίσιο του δείπνου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος όχι απλώς θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά θα συζητηθούν και συγκεκριμένες ενέργειες ανατροπής της απόφασης των Τούρκων.    
 
Νωρίτερα σήμερα, σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), και κληθείς να σχολιάσει το όλο θέμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «κύριο μέλημα και πρωταρχικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε, και θεωρούμε ότι μπορούμε να το πράξουμε μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας να μην λείπει τίποτε από τους εγκλωβισμένους από αυτό που τους αποστέλλετο και έχει απαγορευθεί με την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος».
 
«Για τον σκοπό αυτό», είπε, «είμαστε σε συνεχή επαφή με τους κοινοτάρχες των χωριών όπου ζουν οι εγκλωβισμένοι μας για να διασφαλίσουμε το συγκεκριμένο θέμα».
 
Αναφορικά με τις ενέργειες για ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης, ανέφερε ότι οι ενέργειες από την μια θα συνεχιστούν προς τα Ηνωμένα Έθνη και από την άλλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
«Οι ενέργειες στόχο θα έχουν την Τουρκία η οποία είτε υιοθέτησε την εν λόγω απόφαση, είτε συνηγόρησε για την εν λόγω απόφαση είτε αποφάσισε να προχωρήσει η συγκεκριμένη απόφαση», σημείωσε.
 
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι ενέργειες που αφορούν την Τουρκία θα επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο .
 
Ο Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι την ίδια στιγμή θα κινηθούμε και σε άλλα επίπεδα, «υπάρχουν τρόποι και συγκεκριμένες σκέψεις οι οποίες δεν θα ανακοινώνονται κατ’ ανάγκη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, σημείωσε, είναι η αποτελεσματικότητά τους».
 
 

Δειτε Επισης

Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Μακρόν-Το ευχαριστώ του ΠτΔ
Καλωσόρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό η Τζούλι Ντέιβις-«Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος»
Στα σκαριά σχέδιο δράσης για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας-Τα προγράμματα έρευνας και τα πλάνα ΥΠΑΜ
«Η μαγκιά είναι όταν πέφτεις, να έχεις τη δύναμη και το σθένος να ξανασηκώνεσαι και να παλεύεις ξανά»
Απολύθηκε ως δεσμοφύλακας, προσλήφθηκε ως νεκροτόμος-Ποινική έρευνα για εξαπάτηση του δημοσίου
Μεγάλα έργα για επέκταση της τουριστικής περιόδου στο δήμο Παραλιμνίου Δερύνειας-Επαφές για δημιουργία πανεπιστημίου
Ένοχος ο αδελφός του Αγγελή για την απόπειρα φόνου της αδελφής του θύτη-Την έλουσε με βενζίνη, απείλησε να την κάψει
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)