Στον Ρίτσαρντ Θέιλερ το Νόμπελ Οικονομίας

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Ρίτσαρντ Θέιλερ κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας για το 2017 για τη συνεισφορά του στον τομέα της συμπεριφορικής οικονομικής (behavioural economics), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

«Συνολικά, η συνεισφορά του Ρίτσαρντ Θέιλερ έχει οικοδομήσει μια γέφυρα μεταξύ της οικονομικής και της ψυχολογικής ανάλυσης για την ατομική λήψη αποφάσεων», ανέφερε η Σουηδική Ακαδημία, ανακοινώνοντας το βραβείο που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 9 εκατ. σουηδικών κορωνών (945.000 ευρώ).

«Τα εμπειρικά του ευρήματα και οι προβλέψεις του σε θεωρητικό επίπεδο συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία του νέου και ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα της συμπεριφορικής οικονομικής, που έχει σημαντικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς οικονομικής έρευνας και πολιτικής.»

Δειτε Επισης

Κυνήγι μαγισσών στο Ιράν-Εκτελέσεις και μαζικές συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ
Εξετάζει εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο ο Τράμπ-«Επιδιώκει κάτι περισσότερο από μια απλή εκεχειρία»
Δεκάδες νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
LIVE: Από την Κύπρο η πρώτη πτήση επαναπατρισμού στο Ισραήλ-Προσγειώθηκε στο Μπεν Γκιουριόν το αεροσκάφος
Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Το γιγαντιαίο μπλακάουτ της 28ης Απριλίου στην Ισπανία οφείλεται σε ένα φαινόμενο υπερτάσεων