Ούτε με Ήφαιστο ούτε με Χρίστο Ιακώβου το ΕΛΑΜ-Αποφασίζουν από βδομάδας

Στην τελική ευθεία λήψης οριστικών αποφάσεων ενόψει προεδρικών εκλογών εισέρχεται το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο(ΕΛΑΜ), καθότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας αναμένεται να καταλήξει στον υποψήφιο με τον οποίο θα πορευθεί.
 
Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, ενώ από βδομάδας η Κεντρική Επιτροπή, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
 
Στο τραπέζι του ΕΛΑΜ ως πιθανές επιλογές βρίσκονται τρία ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του προέδρου του Κινήματος Χρίστου Χρίστου. Την τριάδα των πιθανών επιλογών του ΕΛΑΜ συμπληρώνουν δύο εξωκομματικοί υποψήφιοι, ένας εκ των οποίων ακαδημαϊκός και μία περισσότερο τεχνοκρατικού χαρακτήρα προσωπικότητα.  
 
«Ετοιμαζόμαστε να κατεβάσουμε δικό μας υποψήφιο. Έχουν ήδη προχωρήσει οι διεργασίες και αναμένουμε ότι την επόμενη βδομάδα και μετά από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής θα έχουμε καταλήξει στο ποιος θα είναι ο υποψήφιος μας και θα είμαστε έτοιμοι να τον ανακοινώσουμε. Μαζί με την υποψηφιότητα, θα έχουμε και το πολιτικό πρόγραμμα», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.
 
Ο κ. Χρίστου διέψευσε την ονοματολογία που εκδηλώνεται και που θέλει ως πιθανούς υποψηφίους του Κινήματος τους Παναγιώτη Ήφαιστο και Χρίστο Ιακώβου, τονίζοντας πως δεν ισχύουν τα ονόματα αυτά. Την ίδια ώρα, όπως έχει προαναφερθεί, επιβεβαίωσε πως και το δικό του όνομα βρίσκεται στο τραπέζι.
 
Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ δεν απέκρυψε το γεγονός ότι υπήρξαν διερευνητικού χαρακτήρα ανεπίσημες επαφές με άλλα κόμματα, για να ξεκαθαρίσει πως από τη στιγμή που υπάρχει μαζί τους ξεκάθαρη διαφωνία ως προς την μορφή λύσης του Κυπριακού, το ΕΛΑΜ δεν πρόκειται να υποστηρίξει κανέναν εκ των υφιστάμενων υποψηφίων.  
 
Όσον αφορά το τι θα πράξει το Κίνημα στον δεύτερο γύρο, ο Χρίστος Χρίστου παρέπεμψε στην πρακτική που το ΕΛΑΜ εφάρμοσε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
«Θα επικεντρωθούμε σε κάποια ζητήματα τα οποία θα αποστείλουμε στους υποψήφιους που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και θα αναμένουμε την απάντησή τους για να τοποθετηθούμε», υπέδειξε.   
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ
Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»