Πήραν τα μπερέ οι νέοι Μαυροσκούφηδες (pics)

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή αποφοίτησης και απένειμε τα μαύρα μπερέ στους νέους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ, στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, αφού συνεχάρη τους νέους μαυροσκούφηδες για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, τους κάλεσε να φορούν το μαύρο μπερέ με περηφάνια και σεβασμό.
Από σήμερα, συνέχισε ο κ. Φωκαΐδης, συγκαταλέγεστε στις πιο επίλεκτες και πλέον μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, στη σιδερένια γροθιά της Ε.Φ. η οποία ενισχύεται μέσα από το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Ε.Φ., που με συνέπεια υλοποιείται εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο και που μετατρέπει την Ε.Φ. σε ένα σύγχρονο ευέλικτο και αξιόμαχο στρατό, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές ικανότητές.

Στη συνέχεια ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε ότι μέσα από μια διαδικασία ριζικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, με τη νέα δομή δυνάμεων, την πρόσληψη και πλήρη ενσωμάτωση των συμβασιούχων οπλιτών, η Ε.Φ. έχει αναβαθμιστεί τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

Τόνισε ακόμα ότι η μείωση της θητείας δεν συνέβαλε μόνο στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του θεσμού αλλά οδήγησε σε δραστική μείωση της φυγοστρατίας, με αποτέλεσμα την αριθμητική ενίσχυση της Δύναμης αλλά και αναβάθμιση του ηθικού και του φρονήματος.

Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά άλλων αλλαγών, όπως τα διάφορα προγράμματα θετικών κινήτρων που προσφέρονται για την υγιή ενασχόληση και την παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου της θητείας και κάλεσε τους νέους μαυροσκούφηδες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στο χρόνο της θητείας, μαζί με τα εφόδια και τις αρετές που θα αποκτήσουν μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση, την πειθαρχία, το πνεύμα ομαδικότητας, την υπευθυνότητα και την αφοσίωση στο καθήκον.

Δειτε Επισης

Εργασίες προκάλεσαν πυρκαγιά κοντά σε μοναστήρι στην Ορούντα
Πυρκαγιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμεναν υπάλληλοι-Στο Νοσοκομείο δυο πρόσωπα
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών
Τραγωδία στο Άγιο Όρος-68χρονος κατέρρευσε και πέθανε σε θαλάσσιο ταξί
Έντονη συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν, εκτόξευση βαριών κατηγοριών
Χειροπέδες και σε τρίτο πρόσωπο για υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών, όπλου και φυσιγγίων στη Λεμεσό
Το Ιράκ δηλώνει ότι 50 πολεμικά αεροσκάφη Ισραήλ παραβίασαν τον εναέριο χώρο του
Επιχείρηση-μαμούθ στον Ειρηνικό-Κατασχέθηκαν 6,3 τόνοι κοκαΐνης και έγιναν 17 συλλήψεις
Στα ύψη ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Καταδίωξη οχήματος με ρίψη πυροβολισμών στη Λεμεσό, εντοπίστηκε να φλέγεται λίγη ώρα αργότερα