Κινείται νομικά κατά του Ζαχαρία Ζαχαρίου η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Αγωγή λιβέλου κατά του βουλευτή του ΔΗΣΥ και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρία Ζαχαρίου κινεί η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κατηγορώντας τον ότι προέβη επανειλημμένα σε δηλώσεις στις οποίες παρουσιάζει ως δεδομένο ότι η ίδια πήρε από τον τέως υπαρχηγό της Αστυνομίας απόρρητα έγγραφα και τα διέρρευσε.
 
Όπως αναφέρει σε σχετική γραπτή δήλωσή της η κ. Χαραλαμπίδου, οι δηλώσεις του κ. Ζαχαρίου είναι ψευδείς και φανερά αποβλέπουν στο να προδικάσουν στην αντίληψη της κοινής γνώμης μια υπόθεση η οποία βρίσκεται μπροστά στο δικαστήριο, προσθέτοντας και την ίδια στο κατηγορητήριο και δηλώνοντας κατηγορηματικά την ενοχή της.
 
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου:
 
«Έχω δώσει οδηγίες στους δικηγόρους μου όπως  κατατεθεί  αγωγή λιβέλου εναντίον του κ. Ζαχαρία Ζαχαρίου, βουλευτή του ΔΗΣΥ, και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών. Δεν το έκανα ελαφρά την καρδία.
 
Ως πρώην δημοσιογράφος είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα ελευθερίας του Τύπου. Θεωρώ ότι ο καθένας δικαιούται να λέει ότι θέλει, ακόμα και ανοησίες, φτάνει να μην προσπαθεί συνειδητά να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον άλλο.
 
Ως βουλευτής θα προτιμούσα αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών του Κοινοβουλίου να διεξάγονται στο κοινοβούλιο και σε δημόσια βήματα.
 
Ο κ. Ζαχαρίου όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Επανειλημμένα έχει κάνει δηλώσεις παρουσιάζοντας ως δεδομένο ότι εγώ πήρα από τον τέως υπαρχηγό της Αστυνομίας απόρρητα έγγραφα και τα διέρρευσα.
 
Οι συκοφαντικοί του ισχυρισμοί γίνονται μάλιστα σε μια περίοδο που διεξάγεται δίκη με αντικείμενο κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος  υιοθετεί και προωθεί ως βεβαιότητα. Γίνεται δηλαδή κατήγορος και δικαστής.
 
Οι δηλώσεις του είναι πανομοιότυπες και επαναλαμβανόμενες. Πάνω από όλα όμως είναι ψευδείς και φανερά αποβλέπουν στο να προδικάσουν στην αντίληψη της κοινής γνώμης μια υπόθεση η οποία βρίσκεται μπροστά στο δικαστήριο, προσθέτοντας και εμένα στο κατηγορητήριο και δηλώνοντας κατηγορηματικά την ενοχή μου.
 
Η προστασία του νόμου από τέτοιου είδους πρακτικές είναι σε τέτοιες περιπτώσεις  η μόνη ενδεδειγμένη άμυνα».
 
«Από εν αντρέπεται…»
Η πρώτη δημόσια αντίδραση για τη σε βάρος του αγωγή λιβέλου που κατέθεσε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ήρθε από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ