Μπέρδεψε το έπος του 1940 με αυτό του 1821 η Πρωτοπορία Ηνωμένου Βασιλείου

Τουλάχιστον άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της Πρωτοπορίας, της φοιτητικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
   
Ο συντάκτης της ανακοίνωσης της Πρωτοπορίας Ηνωμένου Βασιλείου μπέρδεψε την επέτειο που γιορτάσαμε το Σάββατο, το «Όχι» του Μεταξά στο τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα, Κομη Εμμάνουελ Γκράτσι (όχι του Ντούτσε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση) με την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης την 25ης Μαρτίου 1821.
 
Πάντως αν και πέρασαν 48 ώρες από την γκάφα της Πρωτοπορίας Ηνωμένου Βασιλείου, η εν λόγω ανακοίνωση βρίσκεται ακόμη δημοσιευμένη χωρίς να έχει διορθωθεί.
 
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:
 

28η Οκτωβρίου 1940
Ο ανιστόριτος Ντουτσε, υπό τις οδηγίες του θρασύτατου Μουσολίνι, στέλνει τελεσίγραφο στη Ελλάδα για να επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση του ΓερμανοΙταλικού στρατού στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσουν τα φασιστικά σχέδιά τους για την υποδούλωση του κόσμου.

Αλλά λογάριασες λάθος βάρβαρε. Για άλλη μια φορά η ιστορία αποδεικνύει πως όσοι υποτιμούν την Ελληνική ιδέα βγένουν ηττημένοι. Η "μικρή" Ελλάδα ενώνεται και μέσω του Μεταξά θα πει για ακόμα μια φορά ΟΧΙ στην υποδούλωση. Υψώνει ανάστημα και στέκεται επάξια ενάντια του "τεράστιου" Ιταλού, αναγκάζοντάς τον να υποχωρήσει ηττημένος και ταπεινωμένος. Περηφάνεια και μόνο περηφάνεια μπορεί να νιώθει ο κάθε Έλληνας, για την ιστορία μας. Όλος ο κόσμος υποκλίθηκε στον ηρωισμό των Ελλήνων

77 χρόνια μετά, και δυστυχώς το παρόν της Ελλάδας δεν είναι αντάξιο της ιστορίας της. Ξύπνα Έλληνα και ανέλαβε επιτέλους τις ευθύνες σου, πες όχι στην υποδούλωση και γίνε η αρχή της νέας σου σελίδας. Γίνει ο λόγος για να νιώθουν περηφάνεια οι απόγονοί σου. Μια δυνατή Ελλάδα δεν συμφέρει στα ύπουλα σχέδια των "μεγάλων". Αυτή η μάχη δεν θα δωθεί με όπλα, αυτή τη μάχη θα την κερδίσεις με τις γνώσεις σου Έλληνα, με την παιδεία σου, με την πραγματική σοφία σου. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε Έλληνες..

Να μας ζήσεις Ελλάδα, Να μας ζήσει το έθνος μας.
Χρόνια μας πολλά Έλληνες
Ζήτω το έπος του '21 - Ζήτω το ΟΧΙ της Ελληνικής ιδέας
ΦΠΚ Πρωτοπορία ΗΒ

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν