Δήμαρχος Γερμασόγειας: Με «νύχια και δόντια» θα κρατήσουμε ζωντανό το έργο του  παρακαμπτήριου

Σύσκεψη για το θέμα του παρακαμπτηρίου της Γερμασόγειας έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Κυριάκος Ξυδιάς για την προσεχή Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στην οποία έχουν κληθεί τα Δημόσια Έργα, η Πολεοδομία και ο εργολάβος στον οποίο έχει κατακυρωθεί το έργο.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας η τοπική αρχή αξιώνει όπως ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τα Δημόσια Έργα που είναι η αναθέτουσα αρχή ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο το έργο.
 
Επισήμανε δε πως μετά την ανακοίνωση για σύγκλιση της σύσκεψης ο εργολάβος επανεφανίστηκε στο εργοτάξιο κι εκτελεί εργασίες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Δημόσια Έργα ο εργολάβος θα λάβει εντός της ημέρας 2η προειδοποιητική επιστολή από το Τμήμα, στη βάση της οποίας θα του δίνεται περιθώριο ενός μηνός να προχωρήσει ουσιαστικά το έργο. Όπως επισημαίνεται, αν δεν ανταποκριθεί είναι ορατό το ενδεχόμενο διακοπής του συμβολαίου.
 
Ο παρακαμπτήριος δρόμος μήκους 2χλμ και δευτερεύοντος οδικού δικτύου μήκους 1.4χλμ θα αρχίζει από τον ανισόπεδο κόμβο Γερμασόγειας, θα διέρχεται παραπλεύρως της κοίτης του ποταμού Άμαθου και θα καταλήγει στη συμβολή με την οδό Ισαβέλλας που οδηγεί
στον υδατοφράκτη Γερμασόγειας.
 
Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο όπως εκτιμάται, θα συμβάλει καθοριστικά στην απρόσκοπτη συγκοινωνία του δήμου με παρακείμενες περιοχές και κυρίως θα αμβλύνει το διογκούμενο πρόβλημα που παρατηρείται καθημερινά με τη διακίνηση των αυτοκινήτων διαμέσου του χωριού Γερμασόγειας.   
 

Δειτε Επισης

Middle East Eye: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Τουρκία για την επικείμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά