Μεταρρύθμιση των ταμείων προνοίας προωθεί η Κυβέρνηση

Μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας των ταμείων προνοίας, περιλαμβανομένων της διαχείρισης και εποπτείας τους, προωθεί η Κυβέρνηση και επιθυμεί τη διενέργεια μελέτης σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, με τους κοινωνικούς εταίρους να θέτουν θέμα διαλόγου.
 
Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Εργασίας ο Διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Ανδρέας Χαραλάμπους, στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη μέτρων για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του πλαισίου για τις επαγγελματικές συνταξιοδοτικές παροχές.
 
Στο πλαίσιο, αυτής της απόφασης το Υπουργείο Οικονομικών αιτήθηκε στις 6 Ιουνίου 2017, την αποδέσμευση κονδυλίου €230.000 για να γίνει η μελέτη, η οποία δεν εγκρίθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους με επιστολή του στις 18 Ιουλίου 2017 ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επανέρχεται στο θέμα και παρακαλεί τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη όπως η Βουλή προχωρήσει με επανεξέταση του θέματος.
 
Το Υπουργείο, ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους, επιθυμεί να βρει τρόπους κάλυψης με συνταξιοδοτικά ωφελήματα όσον δυνατό του μεγαλύτερου ποσοστού πληθυσμού.
 
Φακοντής: Οι κοινωνικοί εταίροι διαφωνούν και ζητούν διάλογο
 
Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Φακοντής και αναφερόμενος στην μελέτη για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου ταμείων προνοίας είπε ότι «στόχος αυτής της μελέτης είναι η δημιουργία ενός δεύτερου πυλώνα για ενίσχυση των συντάξεων, αντικαθιστώντας ουσιαστικά το ρόλο τον οποίο επιτελούσαν μέχρι σήμερα τα ταμεία προνοίας».
 
«Επί αυτής της πολιτικής φιλοσοφίας οι κοινωνικοί εταίροι, εργαζόμενοι και εργοδότες, έχουν δηλώσει την κάθετη διαφωνία τους», είπε.
 
«Η όλη διαδικασία η οποία ξεκίνησε εδώ και καιρό γίνεται ερήμην των κοινωνικών εταίρων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «δεν έχουν κληθεί σε διάλογο».
 
Για εξαπάτηση Βουλής και εργαζομένων, κάνει λόγο ο Γ. Περδίκης
 
«Θεωρούμε πως η Βουλή και οι εργαζόμενοι έχουν εξαπατηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος και γραπτώς δεσμεύτηκε ενώπιον της Βουλής ότι τα Ταμεία Προνοίας των εργαζομένων θα αποκατασταθούν πλήρως», ανέφερε από την πλευρά του σε δικές του δηλώσεις για το θέμα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών.
 
Με βάση αυτή τη δέσμευση, είπε, «άνθρωποι άφησαν τις δουλειές τους στις δύο τράπεζες, στην Τράπεζα Κύπρου συγκεκριμένα και στη Λαϊκή και αυτοί οι άνθρωποι τούτη την ώρα με τις εξαγγελίες του Υπουργού ουσιαστικά ξαναπερνούν το βασανιστήριο του κουρέματος».
 
Θεωρούμε, συνέχισε, «πως είμαστε μπροστά σε ακόμα μία εξαπάτηση, σε ακόμα ένα βυθισμένο ‘δεσμεύομαι’ από την πλευρά της απερχόμενης κυβέρνησης».
 
Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, είπε, «δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων έναντι αυτής της κυβερνητικής υπαναχώρησης».
 

Δειτε Επισης

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Ελλείπει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 57χρονος από το πρωί της Παρασκευής
Τον Τατάρ αποφάσισε να στηρίξει στις «προεδρικές εκλογές» το Κόμμα Αναγέννησης
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Το χαλλούμι από τα κατεχόμενα θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2026, σύμφωνα με το τ/κ επιμελητήριο
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην κατεχόμενη Καρπασία
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Προφυλακιστέα η 33χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια-«Δεν ήξερα τι έκανα»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε στην κατεχόμενη Καρπασία