Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι θα δώσει την άδεια για τη δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, εκτός εκείνων που εμπεριέχουν ονόματα και διευθύνσεις ατόμων που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.  
 
"Έπειτα από αυστηρές διαβουλεύσεις με τον στρατηγό Κέλι, την CIA και άλλες υπηρεσίες, θα δώσω την άδεια για την δημοσιοποίηση ΟΛΩΝ των ΦΑΚΕΛΩΝ JFK, εκτός των ονομάτων και των διευθύνσεων ατόμων που βρίσκονται ακόμη εν ζωή", τόνισε ο Τραμπ σε μια σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, αναφερόμενος στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι. 
 
Το αμερικανικό Κογκρέσο είχε δώσει εντολή το 1992 όλα τα έγγραφα που συνδέονται με την έρευνα για τη δολοφονία του Κένεντι να δοθούν στη δημοσιότητα και όρισε ως καταληκτική προθεσμία την 26η Οκτωβρίου 2017. 
 
Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε τη δημοσιοποίηση χιλιάδων φακέλων, αποφάσισε όμως να αναβάλει για 180 ημέρες την αποκάλυψη ορισμένων "ευαίσθητων" εγγράφων, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησής του.
 

 

Δειτε Επισης

Bloomberg: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιράν το Σαββατοκύριακο
WSJ: Ο Τραμπ ενέκρινε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την τελική εντολή
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
LIVE: Νέο πυραυλικό μπαράζ από το Ιράν στο Ισραήλ-Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Μπερ Σεβά
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»