Την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών ζητούν οι Οικολόγοι

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης φέρει βαρύτατες ευθύνες για την ζημιά 50 εκατομμυρίων για το κράτος, που συνεπάγεται ή μη προώθηση της νέας νομοθεσίας που θα θέτει σε νέα βάση τη λειτουργία του ΟΠΑΠ Κύπρου και πρέπει να αναλάβει την ευθύνη είτε πληρώνοντας τη ζημιά, είτε παραιτούμενος είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι οι χειρισμοί πλέον είναι στους ώμους του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως και η πολιτική ευθύνη.  
 
Σε συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε την Παρασκευή, επί των εξελίξεων αναφορικά με τη διακρατική συμφωνία της Κύπρου με τον ΟΠΑΠ, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τόσο την Κυβέρνηση (Υπουργό Οικονομικών) όσο και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η καθυστέρηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιγνίδια, που αναγάγει στη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ εκθέτει Βουλή και Κυβέρνηση, δεδομένου ότι υπάρχει η τεκμηριωμένη άποψη του Γενικού Ελεγκτή, ότι κάθε μήνα που περνά το δημόσιο χάνει πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.  
 
Όταν κατηγορείται η Βουλή από τον ΔΗΣΥ για καθυστέρηση, ουσιαστικά κατηγορείται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, συνέχισε ο κ. Περδίκης προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο κ. Περδίκης είχε προφορικά και γραπτώς με επιστολή ημερομηνίας 21η Αυγούστου, καλέσει τον κ. Νοεφύτου, να συγκαλέσει κατεπείγον συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για να τελειώσει το θέμα που λέγεται νομοσχέδιο για τα τυχερά παιγνίδια. Η αμέλεια είναι 100% στην Κυβέρνηση και δεν πρέπει να διαφύγει κανενός, η υπολανθάνουσα, αλλά πραγματική νύξη του Γενικού Εισαγγελέα, σήμερα, ο οποίος σαφέστατα υπαινίσσεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών  έπρεπε να  ζητήσει τη γνωμάτευση και όχι ο Γενικός Ελεγκτής, είπε στη συνέχεια ο κ. Περδίκης.  
 
Ακολούθως είπε ότι αυτό είχαν ζητήσει τόσο η Γενική Λογίστρια όσο και ο Γενικός Ελεγκτής, αλλά, όπως πρόσθεσε, «ο κ. Χάρης Γεωργιάδης εσκεμμένα και για υπόπτους λόγους απέφυγε να υλοποιήσει την εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή και της Γενικής Λογίστριας και να ζητήσει γνωμάτευση επί της παρούσας συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ.
 
Ο κ. Περδίκης ανέφερε περαιτέρω ότι οι ευθύνες του Υπουργού Οικονομικών είναι βαρύτατες και ως έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα το βάρος της απόφασης βρίσκεται στους ώμους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εγκαλείται με βαρύτατες ευθύνες και με απώλεια εκατομμυρίων, ο Υπουργός Οικονομικών με νομική και λογιστική τεκμηρίωση από τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή και τη Γενική Λογίστρια, συνέχισε.  
 
Αναμένουμε με αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ίδια τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, αλλά κυρίως αποφάσεις ανάληψης πολιτικής ευθύνης από τον κ. Χάρη Γεωργιάδη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Περδίκης.
 
Κληθείς να καθορίσει τι σημαίνει να αναλάβει την ευθύνη της ζημιάς, είπε, είτε να την πληρώσει είτε να παραιτηθεί.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ερωτικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία-Τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του άνδρα στην Ομόνοια
Την κάρφωσε 40 φορές με τέσσερα μαχαίρια-Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 44χρονης στη Θεσσαλονίκη
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Έρευνα για νέο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο-Σφραγίστηκαν τα γραφεία δύο βοηθών ευρωβουλευτών
Αντεπιτίθεται ο Ιωάννου σε Βύρα και Γιωρκάτζη για προϋπολογισμούς Δήμων και ΕΟΑ-Πώς απαντά για αύξηση τελών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας-Νεκρός άνδρας σε Airbnb, βρέθηκε με σακούλα στο κεφάλι και δεμένα χέρια
Καταγράφηκαν νέες ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Έγιναν πέντε χιλιάδες αλλαγές αερόσακων σε δύο εβδομάδες
Έτοιμη η ΕΦ για τη στράτευση γυναικών-Ενημέρωσε τη Βουλή για τις λεπτομέρειες ο Πάλμας