Η απόφαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ που θα συζητηθεί – «Τον Γρίβα μας τον θυμίζει ο Πενταδάκτυλος»

Δίνει συνέχεια στον απόηχο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ που σε συνεδρίαση της αποφάσισε τη διενέργεια ψηφίσματος για συλλογή υπογραφών μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας AVAAZ.
 
Σε ανακοίνωση της η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ανακοινώνει την έναρξη ηλεκτρονικής εκστρατείας συλλογής υπογραφών σε παγκύπρια κλίμακα, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για την παραχώρηση άδειας για ανέγερση μνημείου του Γεώργιου Γρίβα.
 
Το ΑΚΕΛ θεωρεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού ως μια ακόμη «προσπάθεια δικαίωσης της προδοσίας, εξαγνισμού του Γρίβα και δημιουργίας διχασμού και πόλωσης ανάμεσα στην κοινωνία» ενώ καλή όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην εκστρατεία και να υποστηρίξουν με την υπογραφή τους το ψήφισμα.
 


Τον Γρίβα μας τον θυμίζει ο Πενταδάκτυλος όταν τον αντικρίζουμε
 
Στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού ως απαράδεκτη και καταδικαστέα αφού συνιστά βάναυση πρόκληση έναντι της συλλογικής μνήμης και της ιστορικής αλήθειας.
 
Παράλληλα σύμφωνα με το κείμενο του ψηφίσματος, αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες συγγενείς των πεσόντων και των αγνοουμένων, για τους πρόσφυγες και τους εκατοντάδες αντιστασιακούς

«Τα αποτελέσματα της προδοτικής δράσης του Γρίβα είναι σε όλους γνωστά και δεν χρειάζονται μνημεία για να τα αναδεικνύουν. Ακόμη αντικρίζουμε τη σημαία της κατοχής στον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο» σημειώνεται.

«Η υπογραφή του ψηφίσματος δεν μπορεί, βέβαια, να υποκαταστήσει την απαιτούμενη συλλογική αγωνιστική δράση ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού. Αποτελεί, όμως, ένα μικρό λιθαράκι ενάντια στη δρομολογούμενη απόφαση/πρόκληση κατά του δημοκρατικού κόσμου» επισημαίνεται στο ψήφισμα.

«Υπογραμμίζουμε ότι όσο εξαρτάται από όλους εμάς, αυτή η παραχάραξη δεν θα περάσει. Δεν θα αφήσουμε την σκόνη της λήθης που κάποιοι σκόπιμα σηκώνουν να σκεπάσει τα μυαλά και τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, για να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική αλήθεια. Γιατί μόνο αυτή μπορεί να βοηθήσει να μην επαναλάβουμε στο μέλλον τα ίδια λάθη και να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ