Δεκαετή ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Διώτη

Δεκαετή ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
 
Το Δικαστήριο αποφάνθηκε, ομοφώνως, ότι ο κ. Διώτης δεν αξιοποίησε, ως όφειλε, τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στη λίστα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γερμανίας τα οποία στάλθηκαν στις ελληνικές Αρχές, με αποτέλεσμα να ωφεληθούν από το μη έλεγχο, 2509 πρόσωπα.
 
Σημειώνεται ότι η Εισαγγελέας της Έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη υποστηρίζοντας ότι η παράδοση του αρχείου με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ στον τότε υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αναιρεί οποιαδήποτε ευθύνη ή δόλο από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε