Και το 2000 αντιμέτωπος με εκτελεστές ο Χατζησάββας – Ήταν η τρίτη και μοιραία ενέδρα

Νεκρός 4 μέρες μετά την ενέδρα ο Κυριάκος Χατζησάββας ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής, εκτελεστής του έστησε καρτέρι, και στην θέα του στόχου πάτησε τη σκανδάλη πυροβολώντας τον στο κεφάλι.
 
Ο 47χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και οι ιατροί δεν του έδιναν ελπίδες για ζωή.
 
Ως εκ τούτου, η οικογένεια του θύματος έδωσε σήμερα το πρωί την συγκατάθεση της για να αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη και όπως προηγουμένως δωριστούν τα όργανα του. Έτσι, άλλος ένα πρόσωπο προστίθεται στην λίστα των νεκρών με φόντο τον
υπόκοσμο.
 
 
Η πρώτη ενέδρα το 2000…
 
Στις 27 Δεκεμβρίου, δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα της νέας χιλιετίας, ο Κυριάκος Χατζησάββας ήταν οδηγός οχήματος στο οποίο επέβαιναν ο Σ.Α και Χρίστος Τζιακουρής.
 
Ο εκτελεστής τους είχε στήσει καρτέρι έξω από σωματείο Ε.Ν.Α.Ο στην περιοχή Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.
 
Σε κάποια στιγμή άνοιξε πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα ο Σ.Ακαι ο Τζακουρής να τραυματιστούν θανάσιμα από τις σφαίρες ενώ από τα πυρά γλίτωσε από θαύμα ο Χατζησάββας ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.
 
Ακολούθως ο εκτελεστής χάθηκε μέσα στο σκότος.
 
Η δεύτερη ενέδρα…
 
Στις 21 Ιουνίου 2008, ο Κυριάκος Χατζησάββας έπεσε θύμα νέας απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, έξω από το καμπαρέ Οθέλλος στην Αγία Νάπα.
 
Ο 37χρονος τότε, βρισκόταν μαζί με άλλους δυο και έπαιζαν τάβλι.
 
Γύρω στις 1μιση τα ξημερώματα, δυο πρόσωπα που επέβαιναν σε σκούτερ και έφεραν κράνη τους προσέγγισαν, και στη συνέχεια ο συνεπιβάτης αφού πλησίασε τον Χατζησάββα, άρχισε να τον πυροβολεί.  Ωστόσο ο Χατζησάββας γλίτωσε από θαύμα, αν και τραυματίστηκε, παρά τις 7 σφαίρες που δέχθηκε.  
 
Η τρίτη και μοιραία ενέδρα…
 
Δέκα χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο πρώην ιδιοκτήτης καμπαρέ βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο εκτελεστών, χωρίς να σημαίνει ότι το συμβόλαιο θανάτου του, γράφτηκε από τους ίδιους ηθικούς αυτουργούς.
 
Δυο μέρες μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία, επαγγελματίας δολοφόνος στήνει καρτέρι στον Χατζησάββα.
 
Γύρω στις 3 και 40, ο 47χρονος σταθμεύει το όχημα του στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε.
 
Τότε ο εκτελεστής πάτησε την σκανδάλη και μια σφαίρα καρφώνει στο δεξί μέρος της κεφαλής του Χατζησάββα με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος.
 
Τέσσερεις μέρες μετά την ενέδρα, οι ιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός και έτσι η οικογένεια του συμφώνησε όπως αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και δωριστούν τα όργανα του.
 
«Εισαγόμενος» και άριστος επαγγελματίας ο εκτελεστής…
 
Ο εκτελεστής αφού πέτυχε το στόχο του εξαφανίστηκε μέσα στο σκότος, χωρίς να αφήσει πίσω κανένα ίχνος, ούτε καν κάλυκες. Γεγονός που οδηγεί τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ξένο επαγγελματία εκτελεστή ο οποίος πιθανόν να εισήλθε στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων.
 
Ως εκ τούτοι οι ανακριτές διενεργούν έρευνες και στα οδοφράγματα ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές ψάχνουν συγκεκριμένο όχημα. Επίσης διερευνάται κατά πόσο το όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Παρασκευής στην Αγία Νάπα και είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο έχει οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία Χατζησάββα.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές διερευνούν πληροφορίες που φέρουν συγκεκριμένο πρόσωπο να παρακολουθούσε το θύμα τις τελευταίες ημέρες ενώ στο επίκεντρο της αστυνομίας είναι και ο ξυλοδαρμός του θύματος, για τον οποίο είχε συλληφθεί πρόσωπο το οποίο ενεπλάκη στο τετραπλό φονικό.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν τεθεί κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής που παραλήφθηκαν από τους ανακριτές ενώ περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού που θα διενεργηθεί από τους ιατροδικαστές. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, στον εγκέφαλο του Χατζησάββα υπήρχαν κάποια μεταλλικά θραύσματα και αναμένεται πως η νεκροτομή ενδεχομένως να δείξει τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα φόνου εναντίον του.

 

Δειτε Επισης

Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ για 40 μέρες εξετάζει η Χαμάς
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες