Η Κύπρος στο χάρτη των χωρών με πανεπιστήμια τεχνολογίας οπτικών ινών

Σημαντική θεωρείται η πραγματοποίηση, στην Κύπρο, του 5ου Διεθνούς Εργαστηριακού Συνεδρίου Εξειδικευμένων Οπτικών Ιών και Εφαρμογών, καθώς το Συνέδριο συνέβαλε ουσιαστικά στην ένταξη της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη με πανεπιστήμια που ασχολούνται ενεργά με την τεχνολογία τω οπτικών ινών.
 
Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του το ΤΕΠΑΚ, μετά την πραγματοποίηση του Συνεδρίου που διεξήχθη στις 11 και 13 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, το οποίο διοργανώθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρα. Κυριάκο Καλλή, ειδικό σε θέματα οπτικών ινών και υπεύθυνο του εργαστηρίου νανοφωτονικής, σε συνεργασία με το Society of Photo-Instrumentation Engineers (SPIE).

Στο συνέδριο συμμετείχαν 150 διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες καθώς και φοιτητές, από 29 χώρες του κόσμου.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν κεντρικές ομιλίες από παγκοσμίου φήμης προσκεκλημένους ομιλητές και κορυφαίους επιστήμονες, ενώ 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οπτικών ινών, παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
 
Το  5ο Διεθνές Εργαστηριακό Συνέδριο Εξειδικευμένων Οπτικών Ινών και Εφαρμογών, προσθέτει η ανακοίνωση, διεξήχθη για πρώτη φορά στην Κύπρο έπειτα από ανταγωνιστική διαδικασία και "συνέβαλε ουσιαστικά στην ένταξή της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη των πανεπιστημίων που ασχολούνται ενεργά με την τεχνολογία των οπτικών ινών, και δη, του ΤΕΠΑΚ με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κυριάκο Καλλή, συμβάλλοντας έτσι την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των οπτικών ινών".

Δειτε Επισης

Η ακρόαση μουσικής μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση
ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακή η νέα δοκιμαστική πτήση του γιγαντιαίου Starship του Έλον Μασκ
Οδηγία Κομισιόν για πιο εύχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές-Τι αλλάζει από τις 28 Δεκεμβρίου
Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι-Ανησυχία για το challenge
Κάθε τρία δευτερόλεπτα νοσεί κάποιος στον κόσμο με άνοια
Τι ισχύει και φέτος με την αλλαγή ώρας-Πότε ξεκινά η χειμερινή
Η επιλογή που μπορεί να «σώσει» την υγεία της μπαταρίας του iPhone
Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple