Οκτώ συμφωνίες υπογράφονται στην Μόσχα

Οκτώ συνολικά συμφωνίες έχουν οριστικοποιηθεί και θα υπογραφούν τελικά αύριο Τρίτη στο πλαίσιο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κρεμλίνο με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δυο Πρόεδροι θα υπογράψουν Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την περίοδο 2018 – 2020 μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
Επίσης, οι αρμόδιοι Υπουργοί των δυο χωρών θα υπογράψουν συμφωνίες μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Εμπορική Ναυτιλία, τις Διεθνείς Οδικές Μεταφορές, τις Επικοινωνίες και την Τεχνολογία της Πληροφορίας, συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων που διεξάγονται σε περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων, όπως και για την Εκκένωση Αμάχων. Επίσης, θα υπογραφούν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κοινή Διακήρυξη μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για συνεργασία στον τομέα του Εκσυγχρονισμού των Οικονομιών.
 
Στο μεταξύ, τη βαθιά εκτίμηση της Λευκωσίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία για την ισχυρή στήριξη που της προσφέρει στο πλαίσιο των προσπαθειών της στο Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ταςς με την ευκαιρία της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στη ρωσική πρωτεύουσα.
 
Στη συνέντευξη, η οποία μεταδίδεται σε δύο σκέλη, το πολιτικό και το οικονομικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ακόμη ότι η Κύπρος εργάζεται για την αύξηση της εισροής τουριστών από τη Ρωσία και για τη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται σε Ρώσους τουρίστες.

Δειτε Επισης

«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ