Σκληρή μάχη και στα social media για τους υποψήφιους Προέδρους

Αφίσες στους δρόμους, μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις με χιλιάδες πολίτες και ομηρικές μάχες στις τηλεοράσεις. Αυτά ήταν τα κύρια συστατικά στοιχεία των προεκλογικών περιόδων του παρελθόντος, που όμως έχουν παρέλθει ανεπίστρεπτη.
 
Είναι  ευρέως αποδεκτό πλέον πως στην προεκλογική περίοδο κερδίζει έδαφος η μάχη στα social media.Τα εκλογικά επιτελεία μπήκαν δυναμικά στη μάχη της τεχνολογίας στήνοντας ομάδες με γνώστες του αντικειμένου που διαχειρίζονται σε 24ωρη βάση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Οι τέσσερις βασικοί υποψήφιοι των επερχόμενων εκλογών διαθέτουν δικές τους σελίδες σε Facebook, Twitter, You Tube και Instagram.
 
Πρωτοπόρος στη μάχη των Social Media εμφανίζεται ο Γιώργος Λιλλήκας που δημιούργησε την εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα «Λιλληκας 24/7», μέσω της οποίας φιλοδοξεί να κερδίσει έδαφος. Βέβαια εφαρμογή στη φαρέτρα του διαθέτει και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μόνο που αυτή ανήκει στο κόμμα του, το ΔΗΚΟ.
 
Πρωταθλητής στο Facebook μεταξύ των υποψηφίων εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με 37,341 likes, ενώ ακολουθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος με σχεδόν 16 χιλιάδες.
 
Ακολουθεί σε likes διαθέτει ο Σταύρος Μαλάς (14,175) ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας έχει κάτι λιγότερο από 10 χιλιάδες (9725).  Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η σελίδα του Νικόλα Παπαδόπουλου πενταπλασίασε τα νούμερα της από τον Οκτώβριο του 2016 αφού τότε είχε μόλις 3 χιλιάδες likes.
 
Πρωταθλητής και στο Twitter είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με κάτι περισσότερο από 70 χιλιάδες ακολούθους. Πολύ πίσω βρίσκονται Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας με 8272 και 5452 ακολούθους αντίστοιχα. Ο Σταύρος Μαλάς διαθέτει μόλις 982 ακόλουθους.
 
To ίδιο σκηνικό και στο YouTube με τα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας να έχουν προβληθεί  πάνω από 150 χιλιάδες φορές. Ακολουθεί ο Σταυρός Μαλάς που το κανάλι του είναι αντοιχτό από το 2012 με 36 χιλιάδες προβολές. Πολύ πίσω βρίσκονται Παπαδόπουλος και Λιλλήκας. 
 
Στο μόνο εκ των κοινωνικών δικτύων που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βρίσκεται μπροστά είναι στο instagram όπου δημιούργησε πρόσφατα λογαριασμό. Πρώτος στο instagram είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 1412 ακολούθους, ακολουθει ο Σταύρος Μαλάς με 841, τρίτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 163 ακολούθους και ο Γιώργος Λιλλήκας με μόλις 63.
 
Να σημειωθεί πως σελίδα στο facebook διέθετε και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και από χθες υποψήφιος Πρόεδρος για την Δημοκρατία Χρίστος Χρίστο, η οποία όμως έπεσε. Η σελίδα του Προέδρου του ΕΛΑΜ όπως και η επίσημη σελίδα του ΕΛΑΜ στο Facebook έπεσαν θύμα διαδικτυακής επίθεσης και βρίσκονται εκτός λειτουργίας.  Ο Χρίστος Χρίστου έφτιαξε πρόσφατα νέο profile στο facebook με σχεδόν 800 φίλους.
 
 

Δειτε Επισης

«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ