Δονάκιο χολέρας σε νεογέννητο που νοσηλεύεται στο «Αγία Σοφία»

Νέο περιστατικό χολέρας διερευνάται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών έχει μπει το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», καθώς εντοπίστηκε εντεροπαθογόνο δονάκιο σε νεογνό 13 ημερών που νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).
 
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, δείγμα κοπράνων του νεογνού έχει σταλεί για περαιτέρω έλεγχο, μετά τα πρώτα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου, στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ).

Παραλλήλως αναμένεται να γίνουν έλεγχοι και στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου το βρέφος γεννήθηκε πριν από 13 ημέρες. 
Ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ μιλώντας στο protothema.gr εκτιμούν πως πρόκειται για εντεροπαθογόνο δονάκιο μη τοξικογόνο. 
 
Σε κάθε περίπτωση, η διερεύνηση του περιστατικού με το βακτήριο της χολέρας λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό του δονακίου στο υπόγειο του «Έλενα Βενιζέλου» ευλόγως γεννά προβληματισμό.

Τι είναι η χολέρα


H χολέρα είναι μια οξεία διαρροϊκή νόσος που οφείλεται στην προσβολή του εντέρου από την εντεροτοξίνη που παράγει το βακτήριο Vibrio cholerae.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μόνο τα στελέχη του Vibrio cholerae Ο1 και Ο139 που παράγουν τοξίνη προκαλούν σοβαρή νόσο που χαρακτηρίζεται ως «χολέρα» και επιδημίες. Οι υπόλοιποι ορότυποι του βακτηρίου τοξινογόνοι ή μη μπορούν να προκαλέσουν ήπιο διαρροϊκό σύνδρομο και δεν προκαλούν επιδημίες.
 

Πηγή: Protothema.gr

Δειτε Επισης

Μεταφέρονται στο Λαύριο οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου
Γεραπετρίτης: Διπλωματική δυστοκία η εκδίωξη της αποστολής από τη Λιβύη
Νέα έφοδος της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ-Παρών και Ευρωπαίος Εισαγγελέας
Συνελήφθη αστυνομικός για επίθεση, απειλές και παρενοχλητική παρακολούθηση
Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 «μαϊμού» Labubu-Εντοπίστηκαν σε οκτώ καταστήματα
Δεν έγινε δεκτή ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη, «ανεπιθύμητα πρόσωπα» υπουργοί
Μαχαιρωμένο σε πολυθρόνα εντοπίστηκε το θύμα του φονικού-Στο διπλανό δωμάτιο η μητέρα του πατροκτόνου
Νέα απάτη μέσω SMS με δήθεν επιστροφή φόρου-Συστάσεις από την Αστυνομία (pic)
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν