Δεκάξι αστυνομικοί νεκροί στην Αίγυπτο σε συγκρούσεις με ισλαμιστές αντάρτες

Δεκάξι Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε συγκρούσεις με ισλαμιστές αντάρτες στη δυτική έρημο της Αιγύπτου, νοτιοδυτικά του Καϊρου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έδωσε το Σάββατο το βράδυ έναν απολογισμό στη δημοσιότητα, κατά τον οποίο 16 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, άλλοι 13 τραυματίστηκαν και ένας αγνοείται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 15 ισλαμιστές σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
 
Την Παρασκευή, συγκλίνουσες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και γιατρούς έκαναν λόγο για 35 νεκρούς αστυνομικούς και στρατιωτικούς.
 
Οι κηδείες των αστυνομικών άρχισαν να γίνονται το βράδυ, όταν έγινε θρησκευτική τελετή στο τέμενος της αστυνομίας του Καΐρου.
 
"Μια ομάδα τρομοκρατών" που είχε "κρυφτεί" σε περιοχή της ερήμου, "εκπαιδευόταν" και "προετοιμαζόταν" να διαπράξει επιθέσεις, σύμφωνα με το υπουργείο.
 
 Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης πήγαν στην περιοχή για τη συλλάβουν, αλλά έπεσαν σε ενέδρα των ενόπλων. 
 
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου, η αυτοκινητοπομπή των αιγυπτιακών δυνάμεων δέχθηκε επίθεση με αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και τουφέκια.
 
Η μάχη στη δυτική έρημο, λιγότερα από 200 χλμ. από το Κάιρο, σημειώθηκαν ενώ η χώρα ετοιμαζόταν να τιμήσει την επέτειο των 75 ετών από τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, στην οποία επικράτησαν οι Σύμμαχοι επί των δυνάμεων του Άξονα το 1942.
 
Λόγω του επεισοδίου ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι εν μέρει ακύρωσε το πρόγραμμά του στην παραθαλάσσια πόλη στο περιθώριο των διεθνών εορτασμών, ανέφερε η αιγυπτιακή προεδρία.
 
Επισκέφθηκε πάντως το στρατιωτικό μουσείο του Ελ Αλαμέιν, χωρίς να κάνει δηλώσεις για την ενέδρα.
Σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που μπόρεσε να φθάσει αρκετά κοντά στον τόπο της μάχης, στον δρόμο προς την όαση Ελ Μπαχαρίγια, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δεκάδες θωρακισμένα και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με μια
πηγή προσκείμενη στις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας οι δυνάμεις της αστυνομίας συνέχιζαν το βράδυ του Σαββάτου να επιχειρούν στην περιοχή.
 
Μια δικαστική πηγή είχε πει νωρίτερα χθες ότι η εισαγγελία άρχισε έρευνα για το συμβάν.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 27 οι νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους στο Μπανγκλαντές-Ανάμεσα τους και παιδιά
Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας απήχθη από μυστική ισραηλινή δύναμη
Πάνω από 1.260 οι νεκροί στη νότια Συρία στις συγκρούσεις Δρούζων και Βεδουίνων
ΒΙΝΤΕΟ: Διώροφο λεωφορείο έπεσε πάνω σε γέφυρα στο Μάντσεστερ-Τουλάχιστον 15 τραυματίες
Πορνοστάρ δολοφόνησε ζευγάρι στο Λονδίνο-Διαμέλισε τα πτώματα και έπειτα χόρευε στη σκηνή του φόνου
Την Τετάρτη στην Τουρκία ο επόμενος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία-Η ανακοίνωση Ζελένσκι
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δεκαοκτώ νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε σχολείο στο Μπαγκλαντές
Τραγωδία στη Δομινικανή Δημοκρατία-Τουλάχιστον έξι νεκροί και 47 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο
Πέθανε ο 61χρονος που τον κατάπιε το MRI στις ΗΠΑ-«Φορούσε αλυσίδα εννέα κιλών»