Δεν θα πληρώνουν στις πρώτες βοήθειες οι λήπτες ΕΕΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα τους κανονισμούς με τους οποίους προστίθενται στους πολίτες που μπορούν να τυγχάνουν εξέτασης από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών των κρατικών νοσοκομείων οι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τα μέλη οικογενειών με τρία τέκνα (πενταμελείς οικογένειες) και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Οι κανονισμοί ως κατατέθηκαν δεν περιελάμβαναν τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι προστέθηκαν με τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του Σώματος.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής, επεξηγώντας την τροπολογία του κόμματός του, είπε πως στόχος της είναι η ένταξη μεταξύ των ατόμων που δεν θα πληρώνουν τα 10 ευρώ στις Πρώτες Βοήθειες και των χαμηλοσυνταξιούχων υπό τους ίδιους όρους που παρέχεται το ωφέλιμα και στους λήπτες ΕΕΕ, ώστε να υπάρξει ίση μεταχείριση των πιο αδύνατων στρωμάτων του λαού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 24χρονο που εντοπίστηκαν στην κατοχή του ναρκωτικά
Έκκληση Κύπρου σε συζήτηση Συμβουλίου Ασφαλείας για επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
Ηλικιωμένος παραδέχθηκε ότι εκτελούσε εργασίες και προκάλεσε τη φωτιά στις Δύμες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα που σήκωσαν μπαλόνια με τη σημαία της Παλαιστίνης έξω από το Άλφαμεγα
Πήγε στις Πρώτες Βοήθειες μεθυσμένος, προκαλούσε ανησυχία και κατέληξε με χειροπέδες
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Ξεγέλασαν 53χρονο για δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν 400 ευρώ
Πορτοκαλί προειδοποίηση με τη θερμοκρασία στους 43 βαθμούς
Στις φλόγες φορτηγό 48χρονου που βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο
Ξανά στο όριο η ζήτηση ρεύματος, έσπασε ρεκόρ τη Δευτέρα-Ορατός ο κίνδυνος για εκ περιτροπής περικοπές