Κίνδυνος το πάρκο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος στον Άγιο Μάμα

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται μελέτη του Δήμου Λακατάμιας για ανακατασκευή και εξωραϊσμό του πάρκου «Μιχαλάκη Σοφοκλέους», το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 μετά την απομάκρυνση του εργοστασίου μπαταριών «DEXEL», ωστόσο με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίστηκε σοβαρά και υπέστη εκτεταμένους βανδαλισμούς με συνέπεια να περιπέσει σε αχρηστία και να είναι επικίνδυνο για την περιοχή.

 Σε ανακοίνωση του Δήμου με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του θανάτου του 20χρονου Eugen-Leonard Misea, από τη Ρουμανία στο συγκεκριμένο πάρκο, αναφέρεται ότι ο εξωραϊσμός του αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.
 

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πολύ πρόσφατα ο Δήμος ήρθε σε συμφωνία με την Κυβέρνηση για το καθεστώς διαχείρισης του πάρκου, για να δύναται να προχωρήσει σε εξωραϊσμό του χώρου αποκλειστικά με ίδια συμβολή.

 «Επομένως ο Δήμος αναγνωρίζοντας τους κινδύνους, προχώρησε σε επανασχεδιασμό του πάρκου με βασικές πρόνοιες την απομάκρυνση των παλαιών κατασκευών και τη δημιουργία ενός πάρκου με κύριο γνώμονα σχεδίασης, τη συνδεσιμότητα των πέριξ γειτονιών ως σημείο διέλευσης καθώς και συνάθροισης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος, προστίθεται, έχει ως στόχο να συνδεθεί ο χώρος αυτός με το γραμμικό πάρκο Πεδιαίου ποταμού, μέσω πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου, κάτι το οποίο θα αναβαθμίσει και θα διαφοροποιήσει θετικά το χαρακτήρα της περιοχής πέριξ του πάρκου.

 «Η μελέτη για την ανακατασκευή του πάρκου έχει προχωρήσει σημαντικά και η Δήμαρχος έχει θέσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο εξωραϊσμός του πάρκου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2018» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.
 
Μέχρι την έναρξη των έργων ανακατασκευής του πάρκου, ο Δήμος στα πλαίσια της εκστρατείας καθαριότητας προβαίνει σε συχνούς καθαρισμούς του χώρου, με τους πιο πρόσφατους να έχουν γίνει τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Αύγουστο (λίγες μέρες πριν την πανήγυρη του Αγίου Μάμα που γίνεται στις 2 Σεπτεμβρίου).
 
Ο Δήμος τονίζει παράλληλα ότι πέραν από τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει για τον εξωραϊσμό του χώρου, διαφαίνεται εντόνως το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή του Δήμου Λακατάμιας. «Δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από δημότες για επεισόδια παραβατικότητας σε δημόσιους χώρους αλλά και το βιώνουμε έντονα από τα συνεχή περιστατικά κλοπών, οχληρίας και βανδαλισμών στους χώρους αυτούς. Είναι αναντίρρητο το γεγονός ότι η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο θα αποτελέσει το πρωτεύον μέτρο αναστολής των δυσάρεστων και πολύ λυπηρών περιστατικών, όπως το χθεσινό, σε δημόσιους χώρους» σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο