Λαγκάρντ: Αποφασιστική εφαρμογη του προγράμματος της Ελλάδας και ελάφρυνση χρέους

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε την Δευτέρα στην Ουάσινγκτον με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν το μέλλον.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε: "Ήμουν πολύ ευτυχής που καλωσόρισα σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ. Συγχάρηκα αυτόν και τον ελληνικό λαό για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην εφαρμογή δύσκολων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στον τομέα των συντάξεων και του φόρου εισοδήματος. Είχαμε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση", είπε η κ. Λαγκάρντ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Πρόσθεσε πως "το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα επί της αρχής μια νέα ρύθμιση για την υποστήριξη του προγράμματος πολιτικής της Ελλάδας. Η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μαζί με συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, είναι απαραίτητες (προϋποθέσεις) για να στηριχθεί η επιστροφή της Ελλάδας στην αειφόρο ανάπτυξη και την επιτυχή της έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος".

"Ο Πρωθυπουργός και εγώ δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για αυτόν τον στόχο", συμπλήρωσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξέσπασε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα για τον δολοφόνο της κόρης του-«Ήταν πανούργος, χειριστικός και τη ζήλευε»
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα
Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε ειδικό θάλαμο η γιατρός με αιμορραγικό πυρετό στο νοσοκομείο της Λάρισας