Στα χέρια του ΤΑΕ Λάρνακας αρχαίο αιγυπτιακό αγγείο ανεκτίμητης αξίας

Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας, αρχαίο αιγυπτιακό αγγείο, ανεκτίμητης αξίας του 13ου αιώνα π.Χ. που εξήχθη από την Αίγυπτο παράνομα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 24 Μαρτίου 2017 οι αρχές της Αιγύπτου με αίτημα δικαστικής συνδρομής ζήτησαν από τις Κυπριακές αρχές, τον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός αρχαίου αιγυπτιακού αγγείου ανεκτίμητης αξίας του 13ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζει τον Ραμσή τον Β, της 19ης Δυναστείας της  Αιγύπτου.
 
Το αγγείο σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, αποτελεί προϊόν παράνομης ανασκαφής από πόλη της Αιγύπτου και βγήκε από τη χώρα παράνομα.
 
Από πληροφορίες που εξασφάλισαν οι αιγυπτιακές αρχές το αγγείο βρισκόταν στην κατοχή Ελληνοκύπριου ο οποίος ωστόσο αρνείτο ότι το κατείχε.
 
Το ΤΑΕ Λάρνακας εξασφάλισε σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες δηλαδή στις 28 Μαρτίου και στις 12 Οκτωβρίου 2017, δικαστικά εντάλματα έρευνας τόσο της οικείας όσο και του υποστατικού του υπόπτου.
 
Τα εντάλματα έρευνας εκτελέστηκαν από άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε. Σήμερα όμως στις 11 το πρωί κατόπιν πληροφορίας, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας εντόπισαν και παρέλαβαν το συγκεκριμένο αγγείο το οποίο παραδόθηκε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων για τα περαιτέρω.
 

Δειτε Επισης

Επαναπατρίστηκαν 16 πρόσωπα σε πέντε μέρες σε συνεργασία με τη FRONTEX
Μικρή μείωση θανατηφόρων στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία-Στη 13η θέση στην Ευρώπη
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 57χρονο για υπόθεση ναρκωτικών με δύο κιλά κάνναβης και κοκαΐνη
Σε πλήρη εγρήγορση oι Αρχές για τις συλλήψεις των Αζέρων-Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση
Απόφαση Ανωτάτου: Άκυρο το ένταλμα έρευνας για σημειώσεις στην οικία δεσμοφύλακα, «ουδεμία μαρτυρία, καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας»
Κλειστός δρόμος στον Στρόβολο λόγω βλάβης σε αγωγό του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας
Πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ σε 32χρονη για παράνομα καπνικά προϊόντα
Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Στόχος εμπρηστών η γιαγιά ανήλικου που συνελήφθη για βομβιστικές επιθέσεις και ληστεία
Πυρκαγιά σε δύο εστίες σε κοινότητες της Πάφου