Ν. Αναστασιάδης: Το όραμα και η υποψηφιότητά μου στην κρίση του λαού(LIVE)

Στην παρουσία χιλιάδων φίλων και υποστηρικτών του, επισήμων και απλών πολιτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προβαίνει σε απολογισμό της διακυβέρνησής του και προχωρεί σε εξαγγελία υποψηφιότητας ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προβαίνει στον απολογισμό, καθώς και στην εξαγγελία υποψηφιότητας, σε πανηγυρικού χαρακτήρα εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου είναι κατάμεστη. Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου είναι κατάμεστη. Το παρών της δίνει η αφρόκρεμα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος προβαίνει σε αναδρομή των συνθηκών κάτω από τις οποίες ανέλαβε πριν από πέντε χρόνια τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Δημοκρατίας.  
 
«Δεν ήταν πέντε φυσιολογικά χρόνια, η Κυβέρνηση ξεκίνησε από τον πάτο», επισήμανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, παραδεχόμενος λάθη και παραλείψεις που υπήρξαν.  «Αποδείχθηκε πως ορθά πριν από πέντε χρόνια ο λαός επέλεξε τον Νίκο Αναστασιάδη για Πρόεδρο», τόνισε.
 
«Τα όσα με τόσο κόπο πετύχαμε ως κοινωνία υπό την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη δεν τα χαρίζουμε σε κανένα, γι’ αυτό προχωράμε…», διαμήνυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλώντας στο βήμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, κάποιους ονομαστικά, χαρακτηρίζοντας την παρουσία τους στην εκδήλωση σαν ψήφο εμπιστοσύνης.  
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβαίνει σε αναδρομή των οικονομικών συνθηκών κάτω υπό τις οποίες ανέλαβε καθήκοντα. «Η νέα Κυβέρνηση καλείτο να διαχειριστεί μια χωρίς προηγούμενο κρίση», σημείωσε, κάνοντας αναφορά στα γεγονότα της άνοιξης του 2013(σ.σ. των Γιούρογκρουπ) και των επιλογών που είχε μπροστά της η  Κυβέρνηση.  
 
«Με σκληρές θυσίες καταφέραμε να βγούμε από το Μνημόνιο νωρίτερα απ’ ότι η διεθνής κοινότητα προέβλεπε», τονίζει ο Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως από τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης του 2013, η κυπριακή η οικονομία για 3η συνεχή χρονιά βαδίζει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Τα μπράβο αξίζουν σε όλους», αναφέρει.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρεται στις πολιτικές που εφάρμοσε η Κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. «Θα εργαστούμε για να επιστρέψουμε στα επίπεδα ανεργίας που ίσχυαν πριν από την κρίση», διαβεβαιώνει.
 
Κάνει ταυτόχρονα εκτενή αναφορά σε κοινωνικές πολιτικές που εισήγαγε η Κυβέρνηση με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που δημιούργησε η οικονομική κρίση, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς και στο μεταρρυθμιστικό έργο για τη δημόσια υπηρεσία, ώστε να υπηρετεί και όχι να υπηρετείται από τον πολίτη, κατά την έκφρασή του. 
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει ιδιαίτερη μνεία στο μεταρρυθμιστικό έργο που επιτελέστηκε από κάθε Υπουργείο, υπογραμμίζοντας την εισαγωγή του ΓΕΣΥ και της ηλεκτρονικής υγείας.
 
«Μετατρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, σε σταθερότητα και ανάπτυξη», είπε, χωρίς να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν ακόμη προβλήματα και συμπολίτες μας που υποφέρουν. «Δεν είναι η ώρα των πειραματισμών», επισημαίνει.
 
Ολοκληρώνοντας τις αναφορές τους στα της οικονομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά για την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε η Κυβέρνηση, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στα ενεργειακά και τον ρόλο της Κύπρου στο διεθνές γεωπολιτικό γίγνεσθαι.
 
«Κορυφαίος μου στόχος και όραμα παραμένει η επανένωση της Κύπρου», υπογραμμίζει σε σχέση με το Κυπριακό, προβαίνοντας σε αναδρομή των προσπαθειών επίλυσης του προβλήματος και των λόγων για τους οποίους οδηγήθηκαν σε αποτυχία.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε την απόφασή του να θέσει το έργο της Κυβέρνησής του και το όραμά του στην κρίση του λαού, εξαγγέλλοντας έτσι κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των υποστηρικτών του την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

 

Δειτε Επισης

GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ
Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»