Δημοσκόπηση REPORTER: Χάρης και Παμπορίδης οι πιο δυνατοί κρίκοι του Υπουργικού

Με την ολοκλήρωση της θητείας της Κυβέρνησης να βρίσκεται προ των πυλών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να προβαίνει αύριο σε απολογισμό της διακυβέρνησής του, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των πολιτών για το έργο που παρήγαγαν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης και ποιον θεωρούν-βάσει του έργου αυτού-ως τον πιο επιτυχημένο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Δίδυμο φωτιά Αναστασιάδης-Νικόλας στον 2ο γύρο
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Θρίλερ με πρωταγωνιστές Νικόλα-Μαλά ο πρώτος γύρος
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συσπειρώνονται με Αναστασιάδη οι Συναγερμικοί, πολυσυλλεκτικός ο Νικόλας
 
Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης του REPORTER για τις προεδρικές εκλογές, οι πολίτες θεωρούν ως τον πιο πετυχημένο Υπουργό της Κυβέρνησης τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ενώ ακολουθεί ως δεύτερος ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.
 
Η… ανάκαμψη του Χάρη
Η παρουσία του Χάρη Γεωργιάδη στην κορυφή της πυραμίδας αξιολόγησης των Υπουργών της Κυβέρνησης από τους πολίτες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έκπληξη, λαμβανομένων υπόψη των δυσχερών οικονομικών συνθηκών τις οποίες κλήθηκε και διαχειρίστηκε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.
 
Δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εφαρμογή-σε σημαντικό βαθμό μέχρι και σήμερα- αυστηρών δημοσιονομικών πολιτικών, μη αρεστών στις πλατιές μάζες του πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα και μια κοινωνία που στο πλαίσιο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα και έπρεπε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, επωμίστηκε δυσβάσταχτα βάρη και πλήρωσε τίμημα βαρύ, δυσανάλογο του μεριδίου ευθυνών που της αναλογούσε.
 
Η ανάδειξη του Χάρη Γεωργιάδη στον πιο πετυχημένο Υπουργό της Κυβέρνησης, αποτελεί προφανώς απόρροια της ωριμότητας με την οποία οι πολίτες αντιμετώπισαν τις κατά γενική ομολογία αντιλαϊκές πολιτικές που ως Υπουργός Οικονομικών αναγκάστηκε να υλοποιήσει, αντιλαμβανόμενοι πως αυτός ήταν ο μοναδικός δρόμος για έξοδο από την κρίση και για επιστροφή στην ανάπτυξη.
 
Περίπου τεσσεράμισι χρόνια μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του, σαφώς και η οικονομία του τόπου βρίσκεται σε κατά παρασάγγας πολύ καλύτερη θέση απ’ ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Χάρης Γεωργιάδης.
 
Το μνημόνιο αποτελεί παρελθόν, η οικονομία της Κύπρου σταδιακά ανακάμπτει, οι πολίτες αρχίζουν να παίρνουν βαθιές οικονομικές ανάσες μετά την δύσπνοια που τους προκάλεσε η κρίση του 2013.
 
Και ο Χάρης Γεωργιάδης δείχνει στις συνειδήσεις των πολιτών να έχει ανατρέψει τις αρνητικές γνώμες που συνόδευαν την παρουσία του στην πιο καυτή καρέκλα του Υπουργικού Συμβουλίου, έχοντας πια μετατραπεί από τον πιο αδύναμο, στον πλέον δυνατό κρίκο της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.
 

Η αναγνώριση του Παμπορίδη
Αν όχι εξίσου, σχεδόν ανάλογα δυσχερείς τηρουμένων των αναλογιών με αυτές της οικονομίας, ήταν και οι συνθήκες μέσα στις οποίες κλήθηκε ν’ αναλάβει το δικό του χαρτοφυλάκιο του ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.
 
Με τα δημόσια νοσηλευτήρια να βρίσκονται τότε στον αναπνευστήρα, τους ασθενείς να στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε λίστες αναμονής προκειμένου να υποβληθούν από την πιο απλή μέχρι την πιο δύσκολη εξέταση, την αυτονόμηση και το ΓΕΣΥ να μοιάζουν και να εξελίσσονται για μια ακόμη φορά σε όνειρο θερινής νυκτός, δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πως η καρεκλά του Γιώργου Παμπορίδη δεν ήταν απλώς καυτή, αλλά ηλεκτρική.  
 
Ο Γιώργος Παμπορίδης, επιδεικνύοντας  μέγιστη βούληση και αποφασιστικότητα, δεν δίστασε να συγκρουστεί με θεούς και δαίμονες προκειμένου ν’ αμβλύνει κατά το δυνατό περισσότερο τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, αλλά το κυριότερο, να φέρει εις πέρας και να εκπληρώσει τον βασικότερο όρο εντολής που του ανατέθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να προχωρήσει δηλαδή την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και να εισαγάγει το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
 
Σήμερα, τα δύο νομοσχέδια έχουν ήδη εγκριθεί από τη Βουλή και ο για χρόνια ολόκληρα βαριά ασθενής χώρος της δημόσιας υγείας ετοιμάζεται να αλλάξει ταχύτητα, να αλλάξει πραγματικά εποχή.
 
Και οι Κύπριοι πολίτες, δείχνουν να πιστώνουν και να βλέπουν στο πρόσωπο του Γιώργου Παμπορίδη, τον άνθρωπο εκείνο που κόντρα σε διαχρονικά συμφέροντα και κατεστημένα, κατάφερε να επιφέρει βαθιές τομές στον τομέα της υγείας. Τομές που για χρόνια αναγνωρίζονταν ως αδήριτη αναγκαιότητα, αλλά κανείς προκάτοχός του δεν προσπάθησε, ή τουλάχιστον δεν μπόρεσε να επιφέρει.
 
Οι αδύναμοι κρίκοι…   
Και επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, μπορεί οι Χάρης Γεωργιάδης και Γιώργος Παμπορίδης να αποτελούν-βάσει της αξιολόγησης των πολιτών-τους πιο δυνατούς κρίκους της Κυβέρνησης, υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που μοιάζουν να είναι οι πλέον αδύνατοι.
 
Ουραγοί στην αξιολόγηση των πολιτών, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, ο Υπουργός Συγκοινωνίων Μάριος Δημητριάδης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.  

Δειτε Επισης

GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ
Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»