Οδηγός για Επιχειρήσεις: Προώθησε κι εσύ την Ισότητα των Φύλων στην Εργασία και το Σπίτι

Ευελιξία ωραρίου, δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού εντός των εργασιακών χώρων και παρακολούθηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στον Οδηγό, με τίτλο: «Σπάζοντας το Καλούπι, προώθησε κι εσύ την Ισότητα των Φύλων στην Εργασία και το Σπίτι». Ο Οδηγός έχει συγκροτηθεί από την ομάδα έργου του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σπάζοντας το Καλούπι: Ισότητα στην οικονομική ανεξαρτησία μεταξύ γυναικών και ανδρών» (Breaking the Mould: Promoting Gender Equality in Cyprus). Το παρόν εγχειρίδιο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει στις κυπριακές επιχειρήσεις τόσο τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν θέματα Ισότητας των Φύλων στον τομέα της Απασχόλησης όσο και καλές πρακτικές που εφάρμοσαν επιχειρήσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, για να μειώσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις που αφορούν το ρόλο του πατέρα στο σπίτι και την οικογένεια.
Το εγχειρίδιο έχει διανεμηθεί μαζί με το περιοδικό IN Business Απριλίου, ενώ έχει αποσταλεί επιπλέον ταχυδρομικώς σε περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, με έδρα την Κύπρο. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «κατεβάσουν» τον Οδηγό από την ιστοσελίδα του προγράμματος, πατώντας εδώ: http://bit.ly/2gJATzW

 
Στόχος, όραμα κι ευχή, είναι το συγκεκριμένο εγχειρίδιο να αποτελέσει πράγματι πολύτιμο εργαλείο, αφού οι εισηγήσεις που προτείνονται επιχειρούν να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις, ώστε με τη σειρά τους να συνδράμουν στην Ισότητα των Φύλων και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους -γυναίκες κι άνδρες- να επιτύχουν ισότιμη συμμετοχή στο σπίτι και την εργασία.

 
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, την Επίτροπο Ισότητας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου και την ΙΜΗ, ενώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, ηλ. ταχυδρμοείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com/ www.breakingthemouldcy.com
 
 

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων
Τιμήθηκαν 250 πολύτεκνες μάνες-«Η Κύπρος αλλάζει και η Μάνα επιτέλους στηρίζεται»
Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας
Ζήτησε να μην προστεθούν αυξήσεις στο ρεύμα ο Χριστοδουλίδης-Ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη-Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν