Πάνος Καμμένος: Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά

Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δέχτηκε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς τον χαιρετισμό της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην οποία, ας σημειωθεί, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη (F16) συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά το 2001, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «η σημερινή μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, αυτό της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

«Προς τα βόρεια με την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης και τη Βαλκανική, στα ανατολικά με το Ισραήλ, την Ιορδανία και προς τα νότια με την Αίγυπτο», πρόσθεσε. Ανέφερε ακόμη ότι η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

Ο Πάνος Καμμένος συνεχάρη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες, τους εθνοφύλακες, «για την πραγματικά μεγαλειώδη παρέλαση αλλά και παράλληλα για την τεράστια επιτυχία της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς».

«Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει τη δυνατότητα να προστατεύει την εθνική του κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα. Για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά», επεσήμανε.

Διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει μαζί με την κυπριακή ηγεσία «για να βρούμε», όπως είπε, «μια λύση στο Κυπριακό, να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη, να αποχωρήσουν οι στρατοί κατοχής και να ζήσει το σύνολο του κυπριακού λαού με ευημερία».

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πολίτες της Κύπρου, για τη θερμή υποδοχή των ελληνικών δυνάμεων της ΕΛΔΥΚ και των εναέριων μέσων, και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και μήνυμα ενότητας για τις καλύτερες μέρες που, όπως είπε, θα έρθουν και για την Κύπρο και για την Ελλάδα.
 
Σε ερώτηση αν η παρουσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Κύπρο θα έχει και συνέχεια, ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι συνεχώς παρούσα και πως παράλληλα θα συνεχίσουν και οι κοινές ασκήσεις με την κυπριακή Πολεμική Αεροπορία αλλά και με τρίτες χώρες. «Γνωρίζετε καλά ότι ήδη βρισκόμαστε σε επίπεδο σχεδιασμού ασκήσεων και με το Ισραήλ, και με την Αίγυπτο αλλά και με ευρωπαϊκές χώρες. Βεβαίως και θα συνεχιστεί», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
Επεσήμαναν στον Πρόεδρο τη διαφαινόμενη επικέντρωση στα ΜΟΕ οι Οικολόγοι-Έθεσαν και θέμα Μακαρίου
«Ένας στους δύο στην Κύπρο δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις»-Ζητούν εφαρμογή της οδηγίας
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα-Αφαιρούν το «είδος τίτλου ιδιοκτησίας» οι κτηματομεσίτες
Ενημέρωσε τον Κόστα για τις επαφές Ολγκίν ο Πρόεδρος-Υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων
Ανησυχίες για ένταξη στη ζώνη Schengen έχει το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο-Έστειλαν επιστολή στην ΕΕ
«Ύποπτο» δέμα στις Βρυξέλλες έθεσε σε συναγερμό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή