Ξεκίνησε πάλι το όνειρο με τον Αΐλτον

Από το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Αΐλτον Αλμέιδα αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ, κάθε μεταγραφική περίοδο υπάρχει σενάριο για επιστροφή του Βραζιλιάνου στην ομάδα της Λευκωσίας.
 
Για τους φίλους των γαλαζοκιτρίνων αποτελεί όνειρο η επανένταξη στον Αρχάγγελο του Αλμέιδα ο οποίος συνδέθηκε – και όχι άδικα – με τις μεγάλες επιτυχίες της περιόδου 2011-12 όταν η ομάδα έφθασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Αυτή η πορεία ήταν που έφερε και τη μεταγραφή – που απέφερε 2,2 εκατ. ευρώ στον ΑΠΟΕΛ - στη ρωσική Τέρεκ Γκρόνζι, όπου θήτευσε για μία τριετία. Έπειτα ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Σαουδικής Αραβίας και Άμπου Ντάμπι με τις Αλ-Χιλάλ και Αλ-Τζατζίρα αντίστοιχα.
 
Στην τελευταία εντάχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όμως φαίνεται ότι οι ιθύνοντες της ομάδας επιθυμούν τη διακοπή της συνεργασίας. Θεωρείται δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο εφόσον πάρει πρώτα μία καλή αποζημίωση.
 
Το ίδιο σενάριο είχε παιχθεί και στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με τον Αΐλτον Αλμέιδα τότε να μην τα βρίσκει στην αποζημίωση με την Αλ-Χιλάλ και έτσι δεν έγινε κατορθωτό να προχωρήσει το θέμα επανένταξής του στον ΑΠΟΕΛ.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι παρακολουθούν, και αυτή τη φορά, στενά την περίπτωση του Βραζιλιάνου για τον οποίον ο πρώην συμποδοσφαιριστής του, Γκουστάβο Μαντούκα, δήλωσε ότι μία μέρα θα γυρίσει στον ΑΠΟΕΛ (διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει).
 
Μάλιστα, επεσήμανε ότι σε κάποια στιγμή μεσολάβησε και ο ίδιος για να επιτευχθεί η επιστροφή του στον Αρχάγγελο όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή.
 
Ο 32χρονος επιθετικός έχει ένα βαρύ συμβόλαιο με την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ικανοποιήσει ο ΑΠΟΕΛ. Εφόσον λύσει το συμβόλαιό του, το επόμενο βήμα είναι να τα βρουν για το οικονομικό σκέλος της επιστροφής. Για την ώρα ο Αΐλτον αποτελεί όνειρο που στην πορεία θα αποδειχθεί πόσο απατηλό είναι αυτή τη φορά ή εάν έφτασε εκείνη η στιγμή για επανένταξη του Βραζιλιάνου στον Αρχάγγελο.