Αθώος δηλώνει ο γιατρός Κυαμίδης

Με μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, απάντησε σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκης Κυαμίδης, σε σχέση με υπόθεση χρηματισμού (μίζες).
 
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά 188 κατηγορίες και τέσσερα αδικήματα, που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δωροληψία από δημόσιο αξιωματούχο, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.
 
Η ακρόαση της υπόθεση ορίστηκε για τις 27 Μαρτίου του 2017, ενώ το δικαστήριο προγραμμάτισε η διαδικασία να συνεχιστεί και στις 28, 29, 30 και 31 του ίδιου μήνα.
 
Επίσης, το δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους όρους, που αφορούν χρηματικές εγγυήσεις ή υπογραφή από αξιόχρεους εγγυητές, παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, παρουσίαση μια φορά την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία και τοποθέτηση του ονόματος του στο stop list.
 
Πιο συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Γιαννάκης Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008 – 2016 και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες φέρεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 130.000 ευρώ. Η ακρόαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει στις 09:00.
 
   

Δειτε Επισης

Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Δεν επηρεάζεται άμεσα από πιθανή συμφωνία Βρετανίας-Γαλλίας για το Μεταναστευτικό η Κύπρος
Καλεί Ανώτατο να δικαιολογήσει δημόσια την απόφαση του για Βαρωσιώτου ο Πρόεδρος, κατανοεί τις αντιδράσεις
Έξι ώρες μετά λύθηκε ο συναγερμός για τη διαρροή υγραερίου-Στην κυκλοφορία ο δρόμος παρά την Κοφίνου
Παραδέχθηκαν την απόπειρα κλοπής ζώων στην Ξυλοφάγου τρεις Τουρκοκύπριοι
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές
Κρατά αποστάσεις από την κόντρα ΔΗΣΥ και Οδυσσέα ο Πρόεδρος-Δεν θα εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο
Αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος-Σπόντες για τη στάση του Τατάρ
Αυτό ψάχνει η Αστυνομία για επίθεση σε αστυνομικό (pic)
Μπήκε σε αρτοποιείο, επιτέθηκε στην υπάλληλο και άρπαξε 255 ευρώ-Χειροπέδες σε 29χρονο