Τζιωνής: «Να διορθώσουμε την αμυντική ανορθογραφία»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» ήταν ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Αντώνης Τζιωνής. Ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» μίλησε για το οικονομικό, έθεσε ως πρώτιστο μέλημα της μεταγραφικής περιόδου τη διόρθωση της ανασταλτικής λειτουργίας και αποκάλυψε ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές για επέκταση της συνεργασίας με τον Φάνο Κατελάρη.
 
Για τον Νταρμπισάιαρ
Είναι ένα κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα. Είναι αδιαμφισβήτητη η αξία του, εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος. Ήταν μια φοβερή κίνηση που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας.
 
Απολογισμός θητείας
Ημουν στο συμβόλαιο και επί θητείας Δώρου Σεραφείμ. Ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά του σωματείου αλλά δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Μειώθηκε το χρεός πάρα πολύ και κυρίως καταφέραμε να ξοφλήσουμε 60 διακανονισμούς για τους οποίος ξοδεύουμε 270 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Πλέον μένει ένας και αν συνεχίσουμε την νοικοκυρεμένη διαχείριση θα μπορούμε από του χρόνου να ενδυναμώσουμε τον προϋπολογισμό μας και το ρόστερ μας.
 
Για τους Κύπριους παίκτες
Είναι πάγια πολιτική των τελευταίων χρόνων στην Ομόνοια να έχει μεγάλο αριθμό Κυπρίων παικτών, είτε από την ακαδημία της είτε ως μεταγραφές από άλλες ομάδες. Χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε Κύπριους ποδοσφαιριστές και ιδίως από τις ακαδημίες μας.
 
Αν δεν βγει Ευρώπη η Ομόνοια θα έχει οικονομικό πρόβλημα
Θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα ναι αν δεν καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιες πιθανότητες.
Η Ομόνοια έχει αλλάξει 30 προπονητές τα τελευταία χρόνια. Η αλλαγή προπονητή σε βάθος χρόνου δεν κάνει καλό. Πρέπει να αφεθεί το μοντέλο να δουλέψει τουλάχιστον ένα χρόνο, να κριθεί και ακολούθως θα πάρουμε μέτρα. Αν εξαιρέσω το αμυντικό πρόβλημα που υπάρχει (χωρίς να ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν) είμαστε ευχαριστημένοι.
 
Υπάρχουν λάθη που έγιναν στη μεταγραφική περίοδο που πρέπει να διορθωθούν;
Ναι έγιναν λάθη στην στελέχωση της άμυνας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.
 
Θα γίνουν και οι 4 μεταγραφές που δικαιούστε;
Θα δούμε τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν και ανάλογα και με το οικονομικό θα πράξουμε.
 
Για τον Ρουσιά;
Έγιναν κάποιες συζητήσεις, όμως εμείς θέλουμε τον ποδοσφαιριστή και θα θέλαμε μάλιστα να μιλήσουμε για επέκταση συμβολαίου.
 
Για το μέλλον του Κατελάρη (λήγει το συμβόλαιο του στο τέλος της σεζόν)
Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, σε προχωρημένες επαφές για ανανέωση του συμβολαίου του. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Ομόνοια και θέλουμε να μείνει για πολλά χρόνια. Οι επαφές που γίνονται είναι για συμβόλαιο τουλάχιστον τριών χρόνων. 
 
Αν ο ίδιος είναι προκατειλημμένος για τα λάθη που γίνονται στη διαιτησία
Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, να μην είμαι προκατειλημμένος αλλά εκεί που πάω να το πιστέψω βλέπω διάφορα που δεν μου αρέσουν. Γίνονται βήματα, ιδίως στους διαιτητές, υπάρχουν νέα παιδιά που πιστεύω ότι μπαίνουν στο γήπεδο για να σφυρίξουν δίκαια. Στην πορεία όμως είναι που αλλάζουν.