ΑΠΟΕΛ: Έσοδα 15 εκατ. και εξασφαλισμένη κερδοφορία!

Το έμβασμα από το Τορίνο, ισόποσο με τη ρήτρα στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, απομένει για την ολοκλήρωση της πώλησης του Καρλάο από τον ΑΠΟΕΛ στην «γκρανάτα». Σοβαρές ενδείξεις ότι η αποζημίωση του μισού εκατομμυρίου δεν θα (αποσταλεί και) εισπραχθεί δεν υφίστανται.
Σε διάστημα μικρότερο του εξαμήνου οι «γαλαζοκίτρινοι» προχωρούν σε ακόμη μια παραχώρηση ποδοσφαιριστή τους έναντι σοβαρού (και υψηλότατου για τα εγχώρια δεδομένα) αντιτίμου σε σύλλογο του εξωτερικού. Είχε προηγηθεί η αντίστοιχη του Τόμας ντε Βινσέντι, τον περασμένο Αύγουστο, στην Αλ Σαμπάμπ.
Μολονότι το ποσό της πώλησης του Αργεντινού μεσοεπιθετικού ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε, θεωρείται δεδομένο ότι δεν πέφτει κάτω από τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. ενδεχομένως να φτάνει και τα 1,8 εκατ).
Αν τα έσοδα από αυτές τις δύο μεταγραφές προστεθούν στα αντίστοιχα από τη μέχρι στιγμής ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ (αρχικά σε Τσάμπιονς κι ακολούθως σε Γιουρόπα Λιγκ), τα οποία -με μετριοπαθείς υπολογισμούς- αγγίζουν τα 13 εκατομμύρια, καθίσταται σαφές ότι οι πρωταθλητές έχουν καρπωθεί ήδη ένα ποσό κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ, δίχως μάλιστα να υπολογίζονται έσοδα όπως π.χ. τα εισιτήρια διαρκείας και αυτά ανά εντός έδρας αγώνα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Με άλλα λόγια, τα έσοδα του συλλόγου ήδη στα μισά της σεζόν έχουν υπερκαλύψει το μπάτζετ (11 εκατ. ευρώ), με αποτέλεσμα να θεωρείται σίγουρο το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου με κέρδος, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από την πορεία της ομάδας στις εντός και εκτός συνόρων υποχρεώσεις της.
Δεδομένα πάντως η τρέχουσα σεζόν οδεύει να γίνει η δεύτερη καλύτερη οικονομικά στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, υστερώντας μόνον της περιόδου 2011/12, κατά την οποία η πορεία ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είχε οδηγήσει σε ρεκόρ τζίρου (και κερδοφορίας).