Ο νόμος των… Κατσαλάγια! (vid, gallery)

Και το σερί καλά κρατεί! Αξιοποιώντας για ακόμη μια φορά στο τρέχον πρωτάθλημα την έδρα του ο Εθνικός Άχνας επικράτησε 3-1 του Ερμή και διεύρυνε σε επτά παιχνίδια το αήττητο σερί του στο «Δασάκι» (έξι νίκες, μία ισοπαλία)! Μεγάλοι πρωταγωνιστές και σκόρερ για την ομάδα του Βάλντας αναδείχθηκαν (εκ νέου) οι Νίκα Κατσαράβα (έφτασε τα 11 γκολ) και Εμίλιο Ζελάγια (αριθμεί πλέον 8 τέρματα). Με την επιτυχία αυτή το προσφυγικό σωματείο έφτασε τους 21 βαθμούς και προσπέρασε την Ανόρθωση στην όγδοη θέση, ενώ οι «φτεροπόδαροι» έμειναν στους 25 και κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός πρώτης εξάδας, αν η Νέα Σαλαμίνα επικρατήσει αύριο της ΑΕΖ.
 
Ευκαιρίες στο πρώτο
Παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι (9’ Χριστόφ), οι γηπεδούχοι «απάντησαν» (10’, 13’ Κατσαράβα, 20’ Ζελάγια), ωστόσο οι κορυφαίες φάσεις ανήκαν στον Ερμή: στο 36’ ο ντα Σίλβα πλάσαρε τον εξερχόμενο Μπογκατίνοφ, αλλά ο Στόιτσεφ σταμάτησε την μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή, ενώ στο 37’ από εκτέλεση φάουλ του Φροξυλιά και κεφαλιά του Αρτάμπε ο Σίργκι με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.



Γκολ στο δεύτερο
Ό,τι έλειψε από το πρώτο 45λεπτο (γκολ), ήλθε εν αφθονία μετά την ανάπαυλα. Στο 49’ από σέντρα του Φιλίποφ ο Ζελάγια άγγιξε όσο χρειαζόταν την μπάλα, πρκειμένου ν’ ανοίξει το σκορ. Μετά από μια καλή ευκαιρία (57’ Χατζηβασίλης) ο Εθνικός έφτασε στο 2-0, και πάλι με τον Αργεντινό, αυτή τη φορά με δυνατό, εκτός περιοχής σουτ (70’).
Ο Ερμής, για τον οποίο έκαναν ντεμπούτο οι άρτι αποκτηθέντες Φροξυλιάς (βασικός) και Κότο Πάχες (αλλαγή), απώλεσε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για το 2-1 (73’ ντε Μέλο, 73’ δοκάρι Μπενγκά) και το πλήρωσε στο 75’, όταν από φάουλ του Πιντσέλι και πλασέ του Κρατσούνοφ ο Κατσαράβα προώθησε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ (76’ Σίργκι, 78’ Μασίνουα) κι εν τέλει το πέτυχαν στο 86’ με κεφαλιά του Σίργκι έπειτα από κόρνερ του Κότο, ενώ στο 90’ ο νεοεισελθών Ιλουρίτζε έφυγε στην αντεπίθεση, κέρδισε την κόντρα από τον Νουρεντινόσκι, αλλά σε κενή εστία πλάσαρε άουτ.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυπριανού, Στόιτσεφ, Κρατσούνοφ, Φιλίποφ - Ντόβμπνια, Πιντσέλι - Χατζηβασίλης (85’ Γκαβρίλα), Ζελάγια (78’ Ενέσκου), Κιπιάνι (69’ Ιλουρίτζε) - Κατσαράβα
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Νουρεντινόσκι - Χριστόφ, Σίργκι, Μπενγκά, ντε Βράις - Αρτάμπε, Μαϊσουράτζε (62' Μασίνουα) - Φροξυλιάς (62' Κότο), Μαρτίνιουκ, ντε Μέλο - ντα Σίλβα (74’ Αλεξίου).