Δίδυμο κορυφής! (vid, gallery)

Το δέλεαρ (παρα)ήταν μεγάλο: η χθεσινή ήττα της ΑΕΛ είχε ανοίξει το δρόμο για την άνοδο του ΑΠΟΕΛ στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο και ο πρωταθλητής άδραξε την ευκαιρία από το μαλλιά!
Καταιγιστικοί κατά διαστήματα οι «γαλαζοκίτρινοι» μετέτρεψαν τον εντός έδρας αγώνα με τον Άρη σε υγιεινό περίπατο (5-0) χάρη στα παρθενικό χατ τρικ του Πιέρου Σωτηρίου (σ.σ. έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα κι έκανε ρεκόρ καριέρας ξεπερνώντας τα περυσινά 10) και στα δύο (συν μια ασίστ) του Εφραίμ. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έφτασε τοιουτοτρόπως τους 43 βαθμούς προσπερνώντας κατά έναν την ΑΕΚ, ενώ για τον Άρη το ντεμπούτο του Νικόλα Μαρτίδη συνοδεύτηκε από βαριά ήττα.
 
Πέναλτι, κεφαλιές, φάουλ
Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα οι οικοδεσπότες ζήτησαν πέναλτι τόσο στο 3’ για χέρι του Ευσταθίου σε σουτ του Σωτηρίου (δεν ήταν) όσο και στο 9’ για κράτημα του διεθνούς επιθετικού από τον Μαραγκουδάκη (ήταν).
Στο 21’ ο Γκολτς εξουδετέρωσε την κεφαλιά του 24χρονου άσου, ο οποίος στο 24’ και στο 28’ αξιοποίησε σέντρες των Εφραίμ και Μπερτόλιο και με εξαιρετικές κεφαλιές διαμόρφωσε το 2-0. Ο Εφραίμ με έξοχη εκτέλεση φάουλ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 37’, ενώ στο 44’ πλασέ του Μπερτόλιο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γκολτς.



Η πιο ευρεία νίκη
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άφησαν το πόδι από το γκάζι, ωστόσο η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Βάτερμαν. Τουναντίον ο ΑΠΟΕΛ πετυχε ακόμη δύο τέρματα (ένα στο 53’ με πέναλτι που κέρδισε ο Μπερτόλιο κι αξιοποίησε ο Σωτηρίου κι ένα στο 89’ με υπέροχο πλασέ του Εφραίμ) φτάνοντας στην πιο μεγάλη σε έκταση νίκη του στη σεζόν.
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ (46’ Αρτυματάς), Ιωάννου - Βινίσιους, Μοράις - Εφραίμ, Μπερτόλιο (67’ Ορλάντι), Αλωνεύτης (62’ Βάντερ) - Σωτηρίου.
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Γκολτς - Κυριάκου (46’ Παχίπης), Βέλνα, Θεοφίλου, Ευσταθίου - Μάρτινς, Αουρέλιο - Παύλου (69’ Φράγκος), Αντωνίου (46’ Ράντου), Μαραγκουδάκης - Σκούρτης.