Κίνηση-Ματ στο 84’! (vid, gallery)

Το καλό τρίτωσε! Μετά τις επιτυχίες απέναντι σε Δόξα και Εθνικό (αμφότερες με 3-2 και ανατροπές) η Ομόνοια πανηγύρισε, στο ΓΣΖ, απέναντι στην Καρμιώτισσα την τρίτη κατά σειρά στενή, αγχωτική, δραματική, αλλά συνάμα πολύτιμη νίκη της παραμένοντας στο -6 από την κορφή της βαθμολογίας.
Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του Τζον Κάρβερ, η οποία εκ νέου εμφάνισε διακυμάνσεις στην απόδοσή της και μπορεί να είναι ικανοποιημένη μόνον από την απόδοσή της πριν την ανάπαυλα κι από το γεγονός ότι έπειτα από επτά αγωνιστικές κράτησε ξανά ανέπαφη την εστία της.
Για το σύλλογο των Πάνω Πολεμιδιών ήταν η τρίτη ήττα στη σειρά και συνολικά η πέμπτη διαδοχική αγωνιστική δίχως τρίποντο, σε σύγκριση όμως με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν εμφανής η διαφορά (προς το καλύτερο) στην απόδοση.
 
Σωρεία χαμένων ευκαιριών
Με νωπό το πάθημα από το νωθρό ξεκίνημα απέναντι στον Εθνικό η Ομόνοια μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία νωρίς (2’ Ντάρμπισαϊαρ) και την πρώτη κλασική λίγο αργότερα, όταν ο Ντραγκόγεβιτς απέκρουσε σουτ του Χριστοφή και στην επαναφορά ο Κλέιτον έστειλε την μπάλα άουτ (4’).
Η Καρμιώτισσα απείλησε με φάουλ του Ταραλίδη που πέρασε λίγο άουτ (14’), ωστόσο η συνέχεια ανήκε ξανά στους φιλοξενούμενους και δη στον Κλέιτον, ο οποίος στο 28’ από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα άουτ, στο 30’ με εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι και στο 38’ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μαργκάσα σημάδεψε τον Ντραγκόγεβιτς!



Πολλές αλλαγές, λίγες φάσεις
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Σέρινταν αντικατέστησε τον τραυματία Χριστοφή, ενώ για τους νεοφώτιστους πέρασε στο παιχνίδι ο Όρντος μετατρέποντας το σύστημα (από 4-2-3-1) σε 4-4-2. Στο 48’ ο Λογκόμπ «πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα» του Ντάρμπισαϊαρ μετά από σέντρα του Σέρινταν, ενώ στο 52’ ο Όρσουλιτς πρόλαβε την υστάτη τον Αρότσα κι ακολούθως ο ρυθμός έπεσε.
Ο Κάρβερ επιχείρησε να δώσει ώθηση στην ομάδα του αρχικά περνώντας τον Φλορέσκου (και γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο) κι ακολούθως τον Ρουσιά. Η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους ήλθε στο 84’, όταν από εκτός περιοχής σουτ του Σέρινταν κι ασταθή απόκρουση του Ντραγκόγεβιτς ο Ντάρμπισαϊαρ πήρε την επαναφορά και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 92’ ο Βύντρα έκανε σωτήρια επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Όρντος.
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (4-2-3-1): Ντραγκόγεβιτς - Σάλιακας, Ταραλίδης, Λογκόμπ, Γουίλερ - Αρότσα, Αντάμοβιτς - Χριστοφή (46’ Όρντος), Μανογιάν (75’ Βαττής), Σταύρου - Πόλιανετς.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Κρέσιτς - Παναγιώτου, Όρσουλιτς, Βύντρα, Καρλίτος (80’ Ρουσιάς) - Κατελάρης, Μαργκάσα - Χριστοφή (46’ Σέρινταν), Κλέιτον, Κύπρου (58’ Φλορέσκου) - Ντάρμπισαϊαρ.