Τον Γιλντιρίμ στέλνει ο Ερντογάν στη Γενεύη

Επαφές με εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, ενόψει της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στον ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας επιθυμεί να επιτύχει την υψηλότερη δυνατή εκπροσώπηση των εμπλεκομένων πλευρών κι ένας από τους αποδέκτες των τηλεφωνημάτων του φέρεται είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Άγκυρα έχει διαμηνύσει στον ΟΗΕ ότι θα εκπροσωπηθεί στη Γενεύη από τον Πρωθυπουργό Μπεναλί Γιλντιρίμ.

Τη Δευτέρα ο κ. Γκουτιέρες θα έχει γεύμα με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου σύμφωνα με την ίδια πηγή αναμένεται να αναφερθεί και στο Κυπριακό και τα σχέδιά του για τη Διάσκεψη για την Κύπρο.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου